Zo houd je de balans tussen werk en privé

Zo houd je de balans tussen werk en privé
In de avond een paar mails beantwoorden of op je ‘papa-dag’ zakelijke telefoontjes plegen: bijna iedereen heeft weleens moeite met het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Deze tips helpen je om het juiste evenwicht te creëren.
Timemanagement 

Iedere dag koken? Niet nodig als je altijd één portie extra maakt, voor de dag erna of de vriezer. Werk je een dag thuis? Sta op dezelfde tijd op en haal vast de stofzuiger door het huis. Elke dag weer een halfuur in de file? Wellicht kun je voor je vertrekt een uurtje thuiswerken en zo de file omzeilen. Als jij slim met je tijd omgaat, houd je zomaar een paar uur per week over.
 

Positieve vibe

Iedereen doet bepaalde dingen op de automatische piloot. Dat kan prettig zijn omdat het je hoofd leegmaakt. Vergeet alleen niet stil te staan bij kleine, positieve dingen zoals een goede kop koffie of een legendarische clubsandwich. Positieve denkers staan, hoe druk ze ook zijn, ontspannen in het leven.
 

Weg met die smartphone

Je pakt je telefoon erbij om een Whatsappje te beantwoorden en zonder dat je er erg in hebt slurpt je smartphone zo een halfuur je aandacht op. Wanneer je je mobiel af en toe een avondje uitzet, win je zeeën van tijd. Daarnaast kun je een app downloaden die je gebruik monitort. Een leuke uitdaging om dit te verminderen!
 

Kiezen

Een avondje de kroeg in of uit eten met vrienden. Zeg jij weleens ‘nee’ op een dergelijk voorstel? Grote kans van niet. Uiteraard is het goed om leuke dingen te doen, maar té vaak weg zijn kan het gevoel geven dat je altijd bezig bent. Plan dus af en toe een avond in waarop je lekker helemaal niets moet.
 

Denkverslaafd

Om een uur of vijf trek je de kantoordeur achter je dicht, maar vaak is je hoofd nog vol van je werk. De oplossing hiervoor is simpelweg je zinnen verzetten. Leef je uit in de sportschool, kook uitgebreid of verlies jezelf in een goed boek.
 

Vakantie

De vakantie is hét moment om even helemaal op te laden. Wanneer je je vrije dagen slim plant, kun je vaker en langer op vakantie. Neem bijvoorbeeld vrij tussen Kerst en Oud en Nieuw. In een sprookjesachtig berglandschap met een glühwein in je hand is het opeens een stuk gemakkelijker ontspannen.


Wil je meer inspiratie van Maandag®? Meld je dan hier vrijblijvend aan voor Club Maandag®. We sturen je dan periodiek ons digitale magazine vol inspiratie en tips en je kunt kosteloos deelnemen aan onze events.