Zo hengel jij die droombaan binnen

Zo hengel jij die droombaan binnen
Wanneer je een vacature ziet voor een droombaan, wil je natuurlijk niet dat die aan je neus voorbijgaat. Met deze tips krijg jij een ‘killer cv’ waar niemand omheen kan!
Ga voor maatwerk 
Het lijkt misschien efficiënt om de cv die je voor je laatste sollicitatie hebt gebruikt nu weer in te zetten, maar heel effectief is het niet. Wanneer je jouw cv optimaal afstemt op de gevraagde functie-eisen is de kans veel groter dat je ertussenuit springt.  
 
Formuleer actief 
Jouw werkervaring kan nog zo relevant zijn; als je taalgebruik wollig is, haakt een potentiële werkgever al snel af. Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden en voltooide deelwoorden en formuleer actief. Zo leest jouw cv als een trein. 
 
Vermeld alleen relevante werkervaring 
Hartstikke goed dat je op je vijftiende door weer en wind folders hebt gelopen, maar echt relevant is het niet. Omschrijf alleen de functies die aansluiten op de baan waarop je solliciteert. Ben je een starter? Focus dan vooral op de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je opleiding.  
 
Beteugel je creativiteit 
Besteed aandacht aan de opmaak van je cv, maar sla niet door met knutselwerkjes en bonte kleuren. Het is belangrijk dat een potentiële werkgever jouw werkervaring makkelijk kan scannen en niet afgeleid wordt door ‘creatieve’ uitspattingen.  
 
Benoem je prestaties 
Zorg dat je cv meer is dan een simpele opsomming van je werkervaring en benoem de prestaties waar je trots op bent. Op deze manier worden jouw kwaliteiten veel duidelijker. Houd het wel beknopt; op een ellenlang cv zit niemand te wachten. 
 
Zorg voor structuur 
Puzzelen mag dan wel hip zijn; wanneer jouw cv een ware woordzoeker is, beland je linea recta op de nee-stapel. Zorg voor een duidelijke structuur, zodat een werkgever in één oogopslag een indruk heeft van jouw carrièreverloop.  
 
Laat zien wie je bent 
Dat jij binnen het team past, weegt voor de meeste organisaties net zo zwaar als jouw kennis en ervaring. Reserveer ruimte op je cv om te laten zien wie jij bent en waar je voor staat. Van interesses en hobby’s tot karaktereigenschappen en levensmotto’s.