Zo ga jij 2019 rocken!

Zo ga jij 2019 rocken!
Waarschijnlijk hoor je het iedereen om je heen zeggen: “Wat gaat de tijd snel!” Voelt het voor jou ook als gisteren dat je stond te proosten op een gelukkig 2018 en lijkt het alsof het jaar aan je voorbij geraasd is? En heb je geen idee wat je te wachten staat in 2019? Door met de volgende tips terug te blikken op jouw jaar, zul je zien dat je meer hebt meegemaakt en bereikt dan je dacht én ben je helemaal klaar voor een nieuw jaar!
Do more of what makes you happy
Sta eens stil bij de dingen waar jij écht blij van wordt. Bedenk waar jouw hart sneller van gaat kloppen en wat jouw dag of week net een beetje mooier maakt. Welke dingen heb je gedaan omdat jij het wilde, niet per se omdat het moest? Wat roept bij jou de leukste herinneringen op? Maak hier een lijstje van en doe ze het aankomende jaar nóg vaker.
 
Gespreksstof voor het kerstdiner
Als je tijdens het gourmetten of het vijf-gangen kerstdiner toch met z’n allen samen bent, vraag dan eens aan je gezelschap hoe zij terugkijken op hun jaar. Welk compliment is hen echt bijgebleven? Wat was de leukste plek die ze hebben bezocht? Maar ook: wat was hun grootste blunder? Reken maar dat dit voor leuke gesprekken zorgt!
 
Iets om naar uit te kijken
Na het terugblikken, is het tijd om vooruit te kijken. Geef je nieuwe, lege agenda alvast wat invulling. Niets zo fijn om uit te kunnen kijken naar leuke ervaringen. Niet alleen de grote zaken zoals het plannen van een vakantie, maar ook de kleine dingen maken dat je zin krijgt in een frisse start. Denk aan het lezen van boeken, of een make-over geven aan je slaapkamer. Houd je plannen wel realistisch, zodat je niet teleurgesteld bent als het niet allemaal lukt.
 
Laat wat aan het toeval over
Het hebben van een paar handvatten is prettig en geeft houvast. Een heel volgepland jaar kan echter ontzettend benauwen. Houd dus ook zeker ruimte over voor toeval en spontaniteit. Wedden dat je, als je terugkijkt op de afgelopen maanden je zeker een aantal dingen kunt noemen die spontaan zijn ontstaan? Stiekem zijn dit vaak ook nog de leukste herinneringen.
 
Zonder dalen, geen pieken
Het einde van het jaar, is ook een tijd om los te laten. Misschien was 2018 wel helemaal jouw jaar, maar er waren ongetwijfeld ook mindere dagen. Ga eens terug naar deze periode en overdenk wat er niet goed ging en hoe je je hierdoor voelde. En nog belangrijker: wat je hebt gedaan om je vervolgens beter te voelen. Wat neem je mee naar 2019 en wat laat je achter in 2018?