Zo buig je tegenslag om naar succes

Zo buig je tegenslag om naar succes
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zwáár tegen. Natuurlijk mag je daar flink van balen, maar laat je vooral niet uit het veld slaan. Tegenslag hoort erbij in het leven en is onvermijdelijk op de weg naar succes. Met deze tips krabbel jij moeiteloos op na een beproeving en kom je er ijzersterk uit.
Accepteer de situatie 
Hoe langer jij je verzet tegen een vervelende gebeurtenis, hoe groter je het maakt en hoe dieper je in de put zakt. Accepteer dat bepaalde dingen niet zijn gelopen zoals je had gewild en focus je op de toekomst.  
 
Kijk naar de positieve kanten 
Aan elke tegenslag kleven ook mooie aspecten. Misschien ben je door een rotperiode wel closer geworden met je familie, heb je nieuwe kanten van jezelf ontdekt of ben je tot verhelderende inzichten gekomen. 
 
Maak het niet te groot 
Hoe erg is het nou écht dat je die presentatie hebt verknald of die fantastische baan niet hebt gekregen? Natuurlijk geldt het niet voor alle tegenslagen, maar over het algemeen valt de ernst van situatie eigenlijk wel mee.  
 
Leer ervan 
Juist wanneer het tegenzit, leer je het meest. Wees eerlijk naar jezelf en kijk wat je in het vervolg beter kunt doen. Of misschien is het wel tijd om de stoute schoenen aan te trekken en een heel nieuwe richting in te slaan. 
 
Vertrouw op de toekomst 
Als je middenin een vervelende fase zit, wil je het waarschijnlijk niet horen – laat staan geloven – maar onthoud dat er altijd weer periodes aankomen waarin het jou wél voor de wind gaat.