Zo brengt jouw persoonlijkheid vaart in je carrière

Zo brengt jouw persoonlijkheid vaart in je carrière
Wil je je loopbaan een blijvende positieve impuls geven, dan is zelfvertrouwen de basisvoorwaarde. Het is echter een dun lijntje, want sta je erg stevig in je schoenen dan word je snel voor arrogant versleten, wat weer averechts kan werken. Blijft de vraag: Hoe breng je met een zekere tred je carrière stappen verder.
 
1.Denk positief, geloof in jezelf

Je wordt vanzelf onzeker als je doorlopend stil staat bij wat je niet kunt en denkt dat anderen het beter doen. Vraag maar eens aan vrienden en familie wat ze je jouw sterke eigenschappen vinden… Je voelt jezelf groeien. Het is namelijk de eerste stap naar succes: Geloof in jezelf.

2. Accepteer je zwaktes, benadruk je kracht

Natuurlijk, wie niet? Iedereen heeft goede en minder goede kanten. De kunst is om te focussen op je sterke punten - zonder die te overschatten - en je zwaktes onder ogen te zien en te accepteren. Probeer vervolgens te bedenken hoe je jouw kracht kunt gebruiken om je baan te verbeteren.

3. Heb lef, maar word niet roekeloos

Doe af en toe iets in je werk wat je niet durft. Pak brutaal een project op of geef een presentatie voor een grote groep mensen. Als het lukt boek je een enorme overwinning op jezelf en geef je je zelfvertrouwen een megaboost.

4. Je bent geen Puddingtarzan

Mensen zullen je snel zien als een onzeker persoon, wanneer je altijd ineengedoken zit met je hoofd tussen je schouders en ontevreden kijkt. Recht je rug en kin omhoog! Oefen dit thuis en zoek een comfortabele houding voor je armen, glimlach en durf oogcontact te maken. By the way, ga regelmatig sporten. Wordt je lichaam sterk van en daarmee je geest.

5. Luisteren is echt horen wat iemand zegt (ook tussen de regels door)

Praat je overal doorheen, laat je anderen niet uitspreken en geef je antwoorden die niet met de vraag overeenkomen, dan word je snel voor arrogant versleten. Laat mensen uitpraten en luister naar wat iemand te zeggen heeft. Kijk ondertussen naar de lichaamshouding. Probeer er vervolgens een goed gesprek van te maken.

6. Trek kleding aan die bij je past

Met een outfit die bij je past, draag je letterlijk en figuurlijk zelfvertrouwen uit. Kies dus iets wat bij de situatie hoort en waar jij je prettig in voelt.