Zo blijf jij een tevreden mens

Zo blijf jij een tevreden mens
Tevreden mensen zitten lekker in hun vel, ervaren meer plezier en realiseren vaker hun dromen. Genoeg redenen dus om tevreden te zijn én blijven. Deze zeven tips helpen je daarbij!
Wees mild voor jezelf 
Heb je een sollicitatiegesprek verknald? Is die promotie aan je neus voorbijgegaan? Heb je je droombaan nog niet gevonden? Sla jezelf niet voor je kop en wees mild. Het is niet erg om fouten te maken of nog zoekende te zijn. Zolang je je best doet, mag je trots zijn op jezelf. 
 
Werk met plezier 
Je werkt een groot deel van je leven; dan kun je het maar beter met heel veel plezier doen! Heb lol met je collega’s, leer nieuwe dingen en benut je talenten. Voel je je na een werkdag allesbehalve energiek? Dan is het misschien tijd voor een volgende stap.
 
Hang niet in het verleden 
Ziekte, ontslag, een relatiebreuk: iedereen maakt dingen mee die op zijn zachtst gezegd vervelend zijn. De kunst is om het een plekje te geven en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. 
 
Omring je met positieve mensen 
Ken je dat: je zit lekker in je vel totdat je met die ene studiegenoot hebt geluncht bij wie het glas altijd halfleeg is of je tante hebt gesproken die van mopperen haar grootste hobby heeft gemaakt. Zonde van je energie! Omring jezelf met positieve mensen en je voelt jezelf een stuk lichter. 
 
Doe nieuwe indrukken op 
Dat betekent niet dat je drie maanden met een backpack op je rug door India hoeft te trekken; een bezoek brengen aan een voor jou onbekende stad of het volgen van een interessante workshop is vaak al genoeg om je zintuigen en brein te prikkelen. 
 
Zorg voor een uitlaatklep 
Om lekker in je vel te zitten, is ontspanning optimaal. Ontdek wat jouw uitlaatklep is, zodat je na een intensieve of indrukwekkende dag volledig kunt ontladen én opladen. Wat dacht je van hardlopen, koken of lezen? 
 
Geniet van kleine ‘geluksmomentjes’ 
Een heerlijke kop koffie van dat fijne tentje, een inspirerende training, een warm bad na een lange werkdag: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van kleine ‘geluksmomentjes’. Sta bewust stil bij deze kleine dingen en geniet er intens van.