Zo blijf je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt

Zo blijf je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt
Tegenwoordig werk je nog maar zelden je hele leven lang voor dezelfde werkgever. Dat maakt het essentieel om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Met deze tips ben en blijf jij een ‘good catch’!
Investeer in je netwerk 
Ook al heb je totaal geen plannen om van baan te switchen: laat je netwerk niet verslonzen. Drink af en toe een kop koffie of onderhoud contact door middel van LinkedIn. Via je netwerk komen vaak de meest interessante kansen voorbij. En wie weet kan diegene een goed woordje voor je doen. 
 
Houd je kennis en vaardigheden up-to-date 
Of je nu al jarenlang je vak uitoefent of fris uit de schoolbanken komt: zorg dat je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Ontwikkelingen gaan razendsnel en als je daar niet in mee gaat, mis je vroeg of laat de boot. Daarbij ben je veel minder snel uitgekeken op je baan als je steeds weer nieuwe kennis kunt toepassen én staat het goed op je cv! 
 
Blijf fit en vitaal 
Op een medewerker die om de haverklap ziek is, gapend op de werkvloer staat of overloopt van stress, zit niemand te wachten. Zorg voor een goede nachtrust, beweeg regelmatig, eet gezond en vergeet niet om te ontspannen. Op deze manier zit je lekker in je vel en kun je optimaal presteren op de werkvloer. 
 
Voorkom dat je vastroest 
Het kan heerlijk zijn om een tijd lang voor dezelfde organisatie te werken. Je weet waar je aan toe bent, ervaart vaak minder stress en kent je collega’s door en door. Het gevaar is alleen dat je vastroest en dat maakt je niet erg aantrekkelijk. Doe je alles op de automatische piloot? Dan is het wellicht tijd voor iets nieuws. 
 
Blijf op de hoogte van sollicitatie-ontwikkelingen 
Wanneer je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in sollicitatieland, kun je jezelf op de juiste manier presenteren wanneer er een leuke baan voorbijkomt. Daarmee laat je zien dat je met je tijd mee gaat en weet wat er speelt. Tip: vergeet je cv niet bij te houden en in een fris jasje te steken.