Zo ben je nooit meer te druk

Zo ben je nooit meer te druk
We staan altijd aan, wordt gezegd. Smartphones verbinden ons realtime met de rest van de wereld en er is een groeiende behoefte om in alles wat we doen 100 procent te zijn. 100 procent vader, moeder, partner, geliefde, werknemer en stralend middelpunt van een rijk sociaal leven. Dat zijn best veel ballen om hoog te houden. Herkenbaar? Check. Zo breng je meer rust in je leven.

 

Bepaal je ritme

Hanteer zoveel mogelijk een vast ritme tijdens de werkweek. Ga op stipte tijden naar bed en hanteer hetzelfde principe voor het opstaan. Plan daarnaast sportmomenten in en zorg dat je de boodschappen voor een paar dagen in huis hebt. Klinkt saai, werkt perfect. Zo weet je waar je aan toe bent en als je thuis komt hoef je je daar niet meer druk over te maken.

Creëer je eigen workflow

Wanneer je zoveel mogelijk gedaan wilt hebben, loop je de kans om van enthousiasme allerlei dingen door elkaar te ondernemen. Zorg ervoor dat je één ding tegelijk doet, een mens kan niet multitasken. Als je met een to-do-lijst werkt, streep elke taak af die je hebt verricht. Werkt super motiverend.

Mail op vaste momenten

Bij iedere ‘pling’ uit je mailbox, heb je de neiging om meteen te checken wat je binnenkrijgt. Onrustig, het leidt af van waar je mee bezig bent. Check daarom op één of twee vaste momenten je mail. Aan het begin of het einde van je werkdag bijvoorbeeld, of na de lunch.

Pak tijd voor jezelf

Als je thuis komt van je werk, zijn er nog wel honderd dingen te bedenken die je had kunnen doen. Een dag heeft 24 uur en jouw tijd begint nu. Morgen weer een frisse start.

Ga lekker lezen!

Volgens Blendle is luisteren het nieuwe lezen. Toch gaat er niks boven een good old boek of tijdschrift dat je voor het slapen gaan leest. Werkt beter dan nog even Netflixen of scrollen door je telefoon. Ban deze laatste sowieso uit je slaapkamer, het schijnt je brein te activeren. Niet handig als je lekker wilt slapen.