Zit jezelf niet in de weg en ga voor die droombaan

Zit jezelf niet in de weg en ga voor die droombaan
Wil je een droombaan? Begin dan bij jezelf en voorkom de volgende valkuilen. 
Je denkt dat het je komt aanwaaien 
De kans dat jij op een dag opeens benaderd wordt voor die droombaan is nihil. Je zult er hard voor moeten werken en dat kost tijd en energie. Kortom: minder dromen en meer doen.  
 
Je bent op zoek naar perfectie 
De ideale baan bestaat niet. Er zijn altijd aspecten die minder leuk, fijn of glamoureus zijn. Bepaal voor jezelf wat je écht belangrijk vindt en laat de rest van je wensen los. 
 
Je denkt te praktisch 
Natuurlijk is het fijn als je werk op fietsafstand is en je nooit extra uren hoeft te maken, maar soms moet je concessies doen voor een droombaan. Denk wat minder praktisch en laat je hart spreken. 
 
Je denkt dat het gras groener is aan de overkant 
Soms ben je al heel dichtbij die droombaan, maar heb je het zelf niet in de gaten omdat je denkt dat het ergens anders nóg beter is. Kijk naar wat je nu hebt en maak jezelf niet gek. 
 
Je bent gefixeerd op salaris of status 
Hartstikke leuk om op verjaardagen te kunnen vertellen dat je CEO bent of riante bonussen binnenhaalt, maar hoe gelukkig word je daarvan? Focus op de dingen waar jij blij van wordt en staar je niet blind op geld of status. 
 
Je laat je leiden door je omgeving 
De verwachtingen van anderen hebben een grote invloed op de keuzes die we maken. Respecteer de mening van de mensen om je heen, maar trek uiteindelijk je eigen plan. Jij weet het beste wat je wilt in een baan.  
 
Je verschuilt je achter je verantwoordelijkheden 
Wanneer je een hypotheek hebt of gezin moet onderhouden, kan dat je tegenhouden om te doen wat je echt wilt. Natuurlijk moet er brood op de plank komen, maar bekijk de situatie eens goed. Vaak heb je veel minder nodig dan je denkt. 
 
Je laat je leiden door je (gebrek aan) ervaring 
Misschien heb je nog weinig ervaring in het vakgebied dat jou aanspreekt of ben je nog een opleiding aan het afronden. Toch hoeft dat geen reden te zijn om niet alvast die eerste stappen te zetten naar je droombaan.  
 
Je onderschat je talenten 
Bescheidenheid is een mooie eigenschap maar kan je ook flink in de weg zitten. Wanneer jij bereid bent om hard te werken, kun je heel veel bereiken. Heb vertrouwen in jezelf en ga het avontuur aan!