Zet jouw collega in het zonnetje!

Zet jouw collega in het zonnetje!
Iedereen heeft er wel één. Een collega die goud waard is. Omdat hij of zij keihard werkt en nooit klaagt, een luisterend oor biedt op momenten dat je er doorheen zit, of je laat lachen wanneer je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Maar hoe vaak laat je hem of haar dat nou echt weten? Juist, niet vaak genoeg. Tijd om jouw bijzondere collega in het zonnetje te zetten!
Doe samen iets leuks 
Heeft jouw favoriete collega een zwak voor zoetigheid? Nodig hem of haar dan uit voor een uitgebreide high tea. Is je teamgenoot een echte adrenalinejunkie? Ga dan samen eens een middagje karten of paintballen.  
 
Zeg het met bloemen 
Afgezaagd of niet; een mooie bos bloemen doet het altijd goed. Natuurlijk kun je ook voor een ander kleinigheidje kiezen zoals een mooie fles wijn, lekkere douchegel of een goed boek.  
 
Stuur een kaartje 
Niets leuker dan een handgeschreven kaartje op de deurmat vinden. Kies er één uit die laat zien hoe jij over je collega denkt en schrijf er een persoonlijke tekst op. Wedden dat hij of zij dat ontzettend kan waarderen? 
 
Neem taken over 
Er zijn vast bepaalde taken die je een dagje van je collega kunt overnemen, zodat hij of zij wat later kan beginnen of eerder naar huis kan. Een klein gebaar waar je jouw teamgenoot ongetwijfeld een groot plezier mee doet.  
 
Bied hulp aan 
Komt jouw collega door omstandigheden amper toe aan koken? Zit hij of zij al weken tussen de verhuisdozen? Trommel dan de afdeling op om met z’n allen een handje te helpen.  
 
Geef complimenten 
Het klinkt heel simpel en dat is het ook, maar wanneer je jouw collega regelmatig een compliment geeft, zal hij of zij zich gewaardeerd en bijzonder voelen. En dat is nou net waar het om gaat.