Wil je het ver schoppen? Wees aardig!

Wil je het ver schoppen? Wees aardig!
Aardig zijn een zwakte? Absoluut niet. Sterker nog: het is je grootste kracht op de werkvloer. Dit is waarom.
Je bouwt makkelijk een netwerk op 
Wanneer jij leuk in de omgang bent, leg je makkelijk contacten. Of dat nou op het bedrijfsfeest is, tijdens een workshop of op een netwerkborrel. Wie weet wat voor mooie kansen of leuke connecties daaruit voortvloeien. Bovendien voorkom je dat je moederziel alleen aan een glaasje lauwe jus staat te nippen.  
 
Je creëert een optimale werksituatie 
Een helpende hand van een collega, uitdagende nieuwe taken, betere arbeidsvoorwaarden: iemand die aardig is, heeft de ‘gun-factor’ en krijgt snel dingen voor elkaar. Op die manier creëer je een werksituatie die jou inspireert, prikkelt en bakken energie oplevert.  
 
Je hebt een goede band met collega’s 
Je collega’s zie je (bijna) elke dag. Dan is het wel zo fijn als jullie niet alleen hard kunnen werken, maar ook hard kunnen lachen. Als je attent en vriendelijk bent, volgen die leuke klik en prettige sfeer meestal vanzelf. Loop je ergens tegenaan? Dan kun je rekenen op steun of advies. 
 
Je werkt efficiënt 
Als jij op een sympathieke manier met je werkrelaties omgaat, verloopt de communicatie soepel en gaat er geen tijd en energie verloren aan discussies voeren, stoom afblazen en brandjes blussen. Hierdoor kun je superefficiënt werken, is het resultaat optimaal én heb je plezier in wat je doet. 
 
Je zit lekker in je vel 
Wie altijd aan het mopperen en snauwen is, is niet alleen een storende factor voor anderen, maar ook voor zichzelf. Want van chagrijnen, wordt niemand vrolijk. Van anderen helpen, interesse tonen en verbinding maken wél. Bijkomend voordeel: als jij lekker in je vel zit, komen jouw kwaliteiten het best tot hun recht.