Wij zijn Maandag® en wij zijn trots

Deze maandag is van de mensen – de mensen achter de cijfers van morgen. Want morgen, draait alles om grote getallen en vergezichten. En bekende koppen die daar van alles van vinden. Maar vandaag, vandaag is van de mensen waarover de troonrede spreekt. Niet de politici die plannen maken, maar zij die maken dat die plannen werken.

Wij zijn Maandag® en wij zijn trots op ze.
Trots, op de mensen in de zorg die in elke patiënt de mens zien - en zo behandelen. Die meedenken, meeleven. Niet alleen de pijn proberen weg te nemen, maar ook de zorgen. Die weten, dat je soms flink opknapt van een gesprekje. Of een geintje. Die tijd maken voor wat extra aandacht, ook in hun eigen tijd.
 
Trots, op de leerkracht die van een klas vol druktemakers, mooie mensen probeert te maken. En daarom zoveel meer doet dan lesgeven alleen. Ook het complimentje geeft of - als dat nodig is - een schop onder de kont. Die aanmoedigt en opvoedt. En soms… misschien ook de ouders nog een beetje moet opvoeden. En niet opgeeft, tot het kind ontdekt dat ‘t meer kan dan hij dacht.
 
Trots, op degene, die in dit land vol eigenwijze mensen, van de regels is. Van vergunningen en formulieren. Het maakt je misschien niet iedereens grootste vriend, maar je bent er wél voor ons allemaal. Want de regels waar die dwarse Nederlanders over zeuren, zijn de regels waar we zelf om vragen. Of het nou gaat om de brandveiligheid van de school, of de schutting van de buurman… Het werkt. Want dankzij al die regels, is het hier goed geregeld.
 
Wij zijn Maandag®. En we zijn trots op het land dat wij samen zijn. En op iedereen die zich ook deze maandag weer inzet voor de plannen van morgen.

Ga naar maandag.nl/trots en bekijk de video.
goed verhaal in het nieuws moet je zien volgens mij vertel ...