Werk naast je werk

Werk naast je werk

Side hustle is de nieuwe mode. Wat vroeger een hobby was, wordt tegenwoordig een side hustle genoemd. In feite heb je dan, naast je bestaande baan, een bijbaan. Het is geen noodzakelijke activiteit, maar iets waar je enthousiast van wordt. Waardoor je nog meer zin krijgt in je vaste baan. Zo is van Jeroen Dijsselbloem bekend dat hij de stress van zich afschudt door in de moestuin te werken of hout te hakken. En hij is niet de enige…

1. Alexander Pechtold. Ook hij begint elk weekeinde met houthakken.

2. Mark Rutte geeft iedere donderdagochtend maatschappijleer op het Johan de Witt vmbo in Den Haag. 

3. Raymond Cloosterman, oprichter en ceo van Rituals, is parttime reiziger om zoveel mogelijk rituelen te ontdekken.

4. Filemon Wesselink, programmaker voor BNN, is wijnkenner en geeft graag wijnproeverijen.

5. Marco Borsato zingt en fotografeert. Voor de laatste job verkent hij op dit moment diverse fotografische vakgebieden zoals sportfotografie.

6. Chantal Janzen heeft in navolging van Linda de Mol, Wendy van Dijk en Annemarie van Gaal haar liefde voor magazines opgepakt en brengt een eigen titel in de schappen.

7. Colin Banks radio DJ van 100% NL gaat helemaal op in de miniatuurvliegtuigen als hij niet achter de microfoon zit.

8. Sacha de Boer, presentatrice van Brandpunt (vroeger nieuwslezer NOS), geeft vorm aan een tweede carrière als fotograaf.

En jij? Heb jij ook een side hustle? En welk effect heeft dit op je werk? Wij zijn benieuwd hoe jij de handen uit de mouwen steekt.

Wil jij doen waar je goed in bent? En dat steeds beter? Bekijk onze vacatures of neem contact op met een vestiging in de buurt