Weg met voorspelbaarheid, verras jezelf!

Weg met voorspelbaarheid, verras jezelf!
Routine zorgt voor structuur en overzicht. Maar laten we eerlijk zijn: het is soms ook dodelijk saai. Wil je het gevoel hebben dat je écht leeft? Zoek dan wat vaker het onverwachte op. Hoe je dat doet? Hier een paar tips!
Ga alleen op pad 
Natuurlijk is het hartstikke gezellig om een hapje te eten met collega’s of een museum te bezoeken met een vriend, maar ga af en toe ook alleen op pad. In het begin voelt het misschien wat onwennig, maar je zult zien dat je andere ervaringen opdoet dan in groepsverband. Wie weet ontdek je nieuwe kanten van jezelf. 
 
Geef jezelf een mini-metamorfose 
Ben je altijd van top tot teen in het zwart gekleed? Draag je je haar al jarenlang op dezelfde manier? Dan is het de hoogste tijd voor een (mini-)metamorfose. Trek eens een kleurrijke outfit aan of vraag de kapper om een keer wat anders met je haar te doen. 
 
Doe elke week iets nieuws  
Lunch met een salade als je meestal brood eet, ga vroeg uit de veren om de zonsopkomst te bekijken of luister een podcast in plaats van muziek. Door bewust iets anders dan normaal te doen, voorkom je dat je leven voelt als een langspeelplaat die blijft hangen. 
 
Gooi jezelf in het diepe 
Zijn er op het werk bepaalde werkzaamheden waar je normaal ‘nee’ tegen zegt, omdat je denkt dat je ze niet kunt of niet bij je passen? Trek dan eens de stoute schoenen aan en ga ervoor. Door iets wél te doen, leer je nieuwe dingen. 
 
Wees nieuwsgierig 
Vraag die ene teamgenoot met wie je weinig raakvlakken lijkt te hebben mee voor de lunch of knoop een praatje aan met een collega van wie je eigenlijk maar weinig weet. Het is vaak heel verfrissend om je in ander gezelschap te begeven.