Weg met die dip; geef jezelf een schop onder je kont!

Weg met die dip; geef jezelf een schop onder je kont!
Vandaag is het officieel de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. De feestdagen zijn achter de rug, veel goede voornemens zijn alweer gesneuveld en het voorjaar lijkt mijlenver. Heb jij ook een dipje en trek je het liefst de deken over je hoofd als de wekker gaat? Of merk je dat je sneller geïrriteerd bent op de werkvloer? Ga dan aan de slag met de volgende tips.
Leef gezond 
Juist wanneer je energiepeil laag is, is het verleidelijk om gezonde gewoontes overboord te gooien. Geen verse maaltijd maar een makkelijke pizza. Niet sporten maar een avond bankhangen. Helaas schiet je daar niets mee op. Integendeel, je voelt je alleen maar belabberder. Zet de knop dus om en maak gezonde keuzes. 
 
Creëer rustmomenten 
Een vermoeid en ‘neerslachtig’ gevoel kan ook betekenen dat je de afgelopen tijd te veel hooi op je vork hebt genomen. Niet gek na een jaar knallen en de hectische feestdagen. Zorg voor voldoende ontspanning: in je vrije tijd, maar ook op het werk. Sla je lunchpauze niet over en neem regelmatig een koffiebreak.  
 
Trotseer de kou 
Ook al is het koud en guur: ga naar buiten! Of je nou een wandeling maakt in het winterzonnetje of uitwaait op het strand; door de frisse buitenlucht en het daglicht schiet je energiepeil omhoog en verdwijnt dat sombere gevoel als sneeuw voor de zon. 
 
Zoek gezelschap op 
Misschien heb je helemaal geen behoefte aan mensen om je heen en is het laatste waar je zin in hebt een etentje of borrel. Toch zorgt goed gezelschap ervoor dat je jezelf instant beter voelt. Heb je écht geen zin om erop uit te gaan? Dan kan een gezellig telefoongesprek met een goede vriend of vriendin je ook goed doen. 
 
Beleef nieuwe avonturen 
Prikkel je zintuigen en trek erop uit. Ga naar een expositie die je interessant lijkt, dwaal door de straten van een stad die je niet kent of ga eens bij een restaurant eten met een voor jou onbekende keuken. Wanneer je nieuwe avonturen beleeft, zorgt dat voor positieve energie en plezier. 
 
Maak het niet te groot 
Dat jij spierpijn hebt van het fronsen en tijdens vergaderingen het liefst hardop wilt zuchten, is niet fijn, maar maak het ook niet groter dan het is. Iedereen zit weleens minder lekker in z’n vel. Vaak is het maar van korte duur en voel je je een paar dagen later weer als vanouds.  
 
Daag jezelf uit 
Als je futloos en chagrijnig bent, is het laatste waar je zin in hebt doelen stellen. Liever spendeer je je avonden netflixend op de bank. Toch voel je je een stuk beter als je iets hebt om naartoe te werken. Of dat nou het leren van een nieuwe vaardigheid is of het oppakken van een klusje in huis. Dus: aan de slag!