Wat kun je leren van Beyoncé, Ronaldo en Doutzen Kroes?

Wat kun je leren van Beyoncé, Ronaldo en Doutzen Kroes?
Als je zo vlak voor de vakantie nog even een strakke buik wilt hebben, weet je wat je te doen staat: bewegen, sporten en gezond eten. Maar hoe word je geestelijk sterker? Zijn daar ook oefeningen voor? Dit doen mentaal sterke personen.

 

Zet negatieve gedachten om in positieve

Als je Ronaldo, Beyoncé of Doutzen Kroes ziet, denk je dat ze nooit zullen twijfelen en zelfverzekerder dan zelfverzekerd door het leven knallen. Misverstand. Iedereen twijfelt. Twijfelen is menselijk. Maar mentaal sterke persoonlijkheden bijven niet hangen in negatieve gedachten. Ze vervangen het door meer realistische zelfanalyses en richten zich op wat goed gaat in plaats van fout.

Kijk naar jezelf, niet naar anderen

Het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvel en er is altijd een baas boven baas. Wie zich laat leiden door het (mogelijke) succes van een ander, raakt bij voorbaat gedemotiveerd. Mentaal sterke persoonlijkheden formuleren hun eigen definitie van succes en meten zich niet met anderen.

Accepteer je tekortkomingen

Je kunt niet overal in uitblinken of goed zijn. Als je sterk ik in je schoenen staat, weet je dat, erken je het en durft het aan een ander over te laten of er hulp bij te vragen.

Daag jezelf iedere dag uit

Iedere dag een beetje beter worden, is de praktische vertaling van de drijfveren van een mentaal sterk persoon. Zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Stapje voor stapje werken ze vanuit hun eigen visie naar hun doel toe.

Oefen om beter te worden

Als je merkt dat je iets beter kunt, dan blijf je oefenen om je skills te verbeteren. Ook als dat betekent dat het je niet meteen lukt of z’n vruchten afwerpt.

In de spiegel kijken

Reflectie op eigen gedrag is cruciaal. Dit betekent veel in de spiegel kijken en evalueren wat goed gaat en beter kan.

Maak je geen zorgen over dingen die je niet kunt beïnvloeden

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Mentaal sterke persoonlijkheden gaan niet somberen of piekeren over dingen waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen.

Blijf trouw aan je waarden

Geestelijk sterke mensen hebben een duidelijk beeld hoe ze in het leven willen staan en welke waarde dat vertegenwoordigt. Hun keuzes maken ze in lijn met die waarden.