Waarom Pasen het ideale moment is om naar een droombaan te zoeken in plaats van eieren

Waarom Pasen het ideale moment is om naar een droombaan te zoeken in plaats van eieren
Wie op zoek wil gaan naar een droombaan, heeft rust, ruimte en zelfreflectie nodig. Met dat doel voor ogen valt er geen beter moment te bedenken dan Pasen. Feest van licht en bezinning. Het ideale ogenblik om te bepalen wat je echt wilt en misschien tijdens de Paasbrunch al kunt toetsen met je vrienden en dierbaren.
De timing wordt niet beter

In de maanden maart, april en mei komen de meeste (interessante) vacatures vrij. Rekenkundig gezien heb je in deze periode de beste kans op een droom-job.

De ideale baan bestaat echt

Dat is geen kletspraat of een romantisch idee. De meeste mensen komen er nou eenmaal later achter, als ze wat ouder zijn en meer ervaring hebben opgedaan, wat ze werkelijk boeit en bezighoudt. Met andere woorden; een droombaan vind je wanneer je zelf weet wat je wilt en waar je deze moet zoeken.

Maak een zelfanalyse

Zet daarom op papier waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en waarvan juist niet. Stel ook vast of je een teamspeler bent, dingen liever solo doet, welke type mensen je leuk vindt om mee samen te werken, wat je als kind graag deed, enzovoorts.

Toets je ideeën

In de regel weten de mensen die jou goed kennen exact waar je kracht zit. Vraag ze ernaar. Uit onderzoek blijkt dat Pasen, na Kerstmis, het meest wordt aangegrepen als ideaal moment voor een nieuwe levenswending.

Wat vind je echt belangrijk?

Je vindt de droombaan niet als je voortdurend stilstaat bij de vraag hoe je de hypotheek straks moet ophoesten. Wees ervan overtuigd dat je een werkomgeving vindt die echt bij je past en dat jouw hypotheek ondertussen gewoon doorloopt. Met dat uitgangspunt kun je actie ondernemen en werkgeluk daadwerkelijk vinden.

Neem de tijd

Met Pasen maak je slechts het eerste begin, de start naar je droombaan. Een ‘gewone’ functie vinden kost al maanden tijd, laat staan een droom-job. Stel daarom reële doelen en verwacht niet dat je het werkgeluk binnen drie maanden hebt gevonden.

Schakel je netwerk in

Gebruik je Paasweekend voor een online verkenning naar interessante vacatures, maak ook een analyse van je netwerk. Welke links heb je naar welke mensen binnen organisaties waar je graag zou willen werken. Zet LinkedIn, Twitter en Facebook in en maak op een charmante manier gebruik van de contacten die je hebt.

Ga nooit overhaast te werk

Temper je enthousiasme als je je droombaan hebt gevonden, zodat je niet overhaast te werk gaat. Vind daarom eerst uit of de verwachtingen die je hebt realistisch zijn. Klopt het, dat je je met onderwerpen gaat bezighouden die jouw boeien en is het waarschijnlijk, dat je met het gewenste team mag samenwerken?

Netflixen of een magisch moment voor jezelf?

De keerzijde van Pasen is dat er waarschijnlijk duizend en één excuses te vinden zijn om niks aan een persoonlijke doorbraak te doen. Hierdoor vind je jezelf misschien terug op de bank, met een serietje, terwijl je ook een keuze voor je droombaan had kunnen maken. Zet ‘m op!