Totaal iets anders gaan doen

Totaal iets anders gaan doen

Van de een op de andere dag iets heel anders gaan doen, vraagt moed en doorzettingsvermogen. Deze persoonlijkheden deden het. Ze gooiden het roer om en gingen hun droom achterna.

Jan Versteegh
De Rotterdammer deed de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en was gymleraar. Totdat hij bij PowNews aan de slag kon als verslaggever. In 2012 besloot hij helemaal te stoppen als gymleraar en werd hij fulltime televisiejournalist en presentator. Dat doet hij zeer verdienstelijk. In 2015 won hij de Gouden Televizier-ring voor Aanstormend Talent Award. 

Reinout Oerlemans
Verkocht zijn televisieproductiebedrijf Eyeworks aan het Amerikaanse Time Warner. Wie had dat gedacht van Arnie, de hockeyjongen die Reinout Oerlemans speelde in Goede Tijden Slechte Tijden, zou gaan ondernemen in televisieland. Oerlemans ontwikkelde zich later tot regisseur en produceerde en regisseerde diverse films. 

Ilja Gort
Hij, met die opvallende snor en dat alpinopetje, heeft een supersuccesvol wijnmerk: La Tulipe. Voordat hij wijnboer werd in Frankrijk had Gort een productiebedrijf voor reclamemuziek. Zo componeerde hij de muziek van bijvoorbeeld de Duo Penotti-reclame en van Nationale Nederlanden. Zijn wijnen hebben al diverse prestigieuze prijzen van eeuwenoude Franse instituten gekregen. Met zijn televisieprogramma Gort over de Grens, probeert de wijnboer tegenwoordig ook een TV-carrière op te zetten. 

Jeroen Krabbé
Was jarenlang de bekendste en meest internationale filmacteur van het land. Zijn doorbraak kwam met de film ‘Soldaat van Oranje’. Hij was de eerste Nederlander met een behoorlijke bijrol in de James Bond-film: The Living Daylights. Nadien verruilde hij het acteurschap voor penseel, linnen en een ezel en begon te schilderen. Vorig jaar was Krabbé voor het eerst te zien als televisiejournalist in het programma Krabbé zoekt Picasso.

Arie Boomsma
Arie Boomsma begon als presentator bij de EO. Hij maakte snel furore, omdat hij met zijn hippe looks en frisse opvattingen het beeldscherm namens de evangelische omroepvereniging mocht vullen. Plotseling stond daar een jeugdidool. Hoe het ook zij, na een kort uitstapje voor de KRO, trok hij zich steeds verder terug uit het licht van de camera’s. Inmiddels wordt zijn tijd opgeslokt door het schrijven van boeken, columns en blogs en zijn eigen sportschool in Amsterdam.

Kluun
Kluun, voor zijn schrijverscarrière bekend als Raymond Klundert, was klaar met de haantjes in de reclamewereld. Hij werkte bij diverse bureaus, waar hij copywriter was en teksten schreef voor campagnes. Zijn eigen boekendebuut kwam met een gigantische hit: Er komt een vrouw bij de dokter. Waarvan er meer dan 1 miljoen stuks van zijn verkocht in Nederland (15.000 verkochte exemplaren is in dit land een bestseller). Later is dit boek verfilmd door Reinout Oerlemans. Ook een instant succes. Kluun schreef daarna nog enkele boeken en is graag geziene gast in televisieprogramma’s en de bladen.