Thuiswerken? Zo verzet je bergen werk!

Thuiswerken? Zo verzet je bergen werk!
Geen reistijd, goede koffie en zelf je dag indelen: thuiswerken klinkt ideaal. Maar hoe spring je slim om met je tijd en voorkom je dat je verzandt in voor je uit staren (en appen)? Met deze praktische tips kun je ook vanuit huis bergen werk verzetten. 
Begin op tijd  
Het is misschien heel aantrekkelijk om uit te slapen, maar het zorgt er wel voor dat je de dag met 0-1 achterstand begint. Sta op dezelfde tijd op als normaal en ga zo snel mogelijk aan de slag. Bijkomend voordeel: als je wat eerder start (je hebt immers geen reistijd), is je werk ook eerder klaar. 
 
Maak een planning 
Zet aan het begin van de dag op een rij welke taken je wilt afronden en houd je daaraan. Door een duidelijke planning te maken, geef je je werkdag structuur en laat je jezelf minder snel afleiden. 
 
Zorg voor een volle koelkast 
Niets vervelender om er om 12.00 uur achter te komen dat de enige boterham die je in huis hebt van het aanrecht afloopt. Check de dag van tevoren of je voldoende eten en drinken in huis hebt, zodat je niet onverhoopt een bezoek aan de supermarkt hoeft te brengen. 
 
Laat je joggingbroek in de kast liggen 
Dat je thuiswerkt, betekent niet dat je ongedoucht in je joggingbroek en slobbertrui hoeft te bivakkeren. Sterker nog: wanneer je je normale ochtendritueel aanhoudt, voel je je een stuk energieker en scherper. 
 
Plan pauzes in 
Het lijkt misschien heel productief om door te werken en even snel achter je laptop een boterham te eten, maar niets is minder waar. Door te pauzeren laad je op en kun je naderhand met een frisse blik en volledige focus weer aan de slag. Tip: weersta de verleiding om tv te kijken en zoek de buitenlucht op. 
 
Sta stevig in je schoenen 
Hoe meer mensen weten dat je thuiswerkt, hoe meer uitnodigingen je krijgt voor een lunch of kop koffie buiten de deur. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar het kost je al snel een paar uur. Sta stevig in je schoenen en beschouw een thuiswerkdag als een echte werkdag. Dat betekent ook dat je die volle wasmand of vaatwasser laat voor wat het is. 
 
Creëer een fijne werkplek 
Voorkom dat je de hele dag op de bank zit met je laptop op schoot en neem de tijd om een goede werkplek te creëren. Fijn voor je lijf én er komt veel meer uit je handen. Met een goede stoel aan de keukentafel kom je vaak al een heel eind.