Tekenen dat je toe bent aan een nieuwe baan

Tekenen dat je toe bent aan een nieuwe baan

Voor iedereen die tijdens de zomervakantie dacht (en denkt): is dit het nou? Krijg ik nog wel energie van mijn baan? Of kan mijn loopbaan wel een swing gebruiken? Voor deze mensen zijn de twee boeken om een volgende stap in je carrière te zetten interessant. Het ene boek is van Berthold Gunster (hij schreef eerder Omdenken) en de ander van het duo Rob Urgert en Joep van Deudekom (twee presentatoren van De Kwis).

Ja-maar wat als het nou lukt?
Berthold Gunster is de grondlegger van de ‘ja-maar-filosofie’ en het platform Omdenken. Hij vraagt zich in zijn boek Ja-maar wat als het nou lukt? af hoe het komt dat we zo vaak niet doen wat we eigenlijk zouden willen. En wat ons tegenhoudt. Gunster stelt dat we onszelf voor de gek houden met de ja-maar-houding. Wees gewoon jezelf, is zijn uitgangspunt. Dan gaat het veel makkelijker. Met dit boek wil hij de lezer bewegen van ‘ja-maar’ naar ‘ja-en-gedrag’.

Hoe word ik succesvoller?
Succes. Alleen het woord al doet ons rechtop zitten, stellen Urgert en Van Deudekom in hun boek: Hoe word ik succesvoller? ‘Succes willen we namelijk allemaal, maar het is slechts weinigen gegeven’ weten de twee schrijvers. In dit boek beschrijven Urgert en Van Deudekom waarom zij denken dat de lezer nooit zo succesvol is geworden als hij of zij zou willen. Waar ging het mis? Ben je misschien te slim om succesvol te zijn? Of doe je gewoon het verkeerde parfum op tijdens een sollicitatie? Dit zijn een aantal prikkelende vragen die ze stellen. De schrijvers verzamelden voor het boek informatie uit wetenschappelijke onderzoeken en leggen uit dat als je voor een dubbeltje geboren bent, je nooit een kwartje wordt. Maar vijftien cent? Dat moet lukken.