Stop met dromen, kom in actie!

Stop met dromen, kom in actie!
Een boek schrijven, het roer omgooien, een mooie reis maken… Wat er ook op jouw bucket list staat voor het komende jaar: met deze tips zorg je ervoor dat je ook écht gaat afvinken.
Stel deadlines 
Een jaar klinkt lang, maar voordat je het weet, ben je de kerstversiering weer van zolder aan het halen. Reken jezelf dus niet rijk en stel deadlines. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je twee hoofdstukken per maand schrijft voor je boek of van elk salaris een bepaald bedrag opzijzet voor die reis. 
 
Praat er niet over 
Natuurlijk kun je jouw partner of goede kennis op de hoogte brengen van jouw plannen, maar hang het niet aan de grote klok. Wanneer je regelmatig met anderen over je doelen praat, denken je hersenen dat je ze al behaald hebt. Hierdoor ben je minder gemotiveerd. 
 
Jaag beren weg 
Uit je comfortzone stappen is doodeng, maar vaak wel nodig om uiteindelijk de dingen te kunnen doen waar je écht gelukkig van wordt. Dus: weg met die beren op de weg en ga ervoor! Pakt het anders uit dan gehoopt? Dan ben je in elk geval een schat aan ervaring rijker.  
 
Visualiseer je doelen 
De meeste goede voornemens houden geen stand. De urgentie zakt weg of je aandacht wordt opgeslokt door iets anders. Wil je dit voorkomen? Houd dan steeds voor ogen waarvoor je het doet en visualiseer je doelen. Een vision board kan hierbij helpen. 
 
Geef niet op 
Niemand heeft ooit gezegd dat het realiseren van je dromen makkelijk is. Ben je een periode minder gemotiveerd? Wees dan niet te streng voor jezelf en pak de draad gewoon weer op. De aanhouder wint!