Stop met denken en luister naar je gevoel

Stop met denken en luister naar je gevoel
Maak jij lijstjes met plussen en minnen als je een belangrijke beslissing moet nemen? Heb jij je carrière tot in de kleinste details uitgestippeld? Weet je al precies wat je de komende weekenden gaat doen? Dan kan het zomaar zijn dat je teveel in je hoofd zit en te weinig naar je gevoel luistert. En laat dat nou juist zo belangrijk zijn om te doen waar jij écht gelukkig van wordt. Deze tips helpen je om je vaker te laten leiden door je gevoelens.
Maak minder plannen 
Natuurlijk kun je best nadenken over je volgende carrièrestap en is er niets mis met het plannen van een etentje, maar overdrijf niet. Wanneer je in het moment leeft, creëer je ruimte om stil te staan bij wat je op dat moment voelt en kun je daarnaar handelen. 
 
Houd een dagboek bij 
Eenvoudig maar effectief: een intuïtie dagboek. Noteer elke dag welke gevoelens je ervaart. Het is even oefenen, maar je zult zien dat het je steeds makkelijker afgaat om in contact te komen met je gevoel. 
 
Laat verwachtingen los 
Moet jij ook zoveel van je zelf? Dan ben je niet de enige. En dan zijn er ook nog eens de verwachtingen van anderen. Het gevolg is dat je je laat leiden door wat je zou moeten voelen en niet door wat je daadwerkelijk voelt. Tijd om al die verwachtingen van je af te schudden. 
 
Maak je hoofd leeg 
Wanneer denk je nou helemaal niets? Juist, niet vaak. Des te belangrijker om die gedachtestroom zo nu en dan bewust te stoppen. Zoek de natuur op, doe meditatieoefeningen of werk je in het zweet in de sportschool. Het is maar net wat voor jou werkt. 
 
Wees vaker impulsief 
Hoe ouder je wordt, hoe minder je toegeeft aan impulsen. Misschien verstandig, maar je zet wel je intuïtie buiten spel. Probeer eens wat meer te handelen als een kind en doe het eerste wat in je opkomt als je voor een keuze staat. 
 
 
Prikkel je zintuigen 
Zeker als je het niet gewend bent is het knap lastig om in contact te komen met je gevoel. Het prikkelen van je zintuigen kan helpen om uit de rationele modus te stappen. Maak een appeltaart, ga met je kinderen een middagje kleien of luister naar je favoriete muziek.