Solliciteren? Zo kom jij online goed uit de verf!

Solliciteren? Zo kom jij online goed uit de verf!
Ook al heb je nog zo’n goede motivatiebrief; als jij op internet overkomt als een grenzeloos feestbeest of ras-opportunist kan die sollicitatiebrief zomaar onderop de stapel belanden. Met de volgende tips zorg jij voor een vlekkeloze online presentatie.
1. Update je LinkedIn
Je LinkedIn-pagina is je visitekaartje. Zorg voor een passende, recente profielfoto en pakkende tekst.
 
2. Google jezelf
Controleer of de informatie die over jou naar boven komt representatief is. Een oude blog over je wilde avonturen in Lloret de Mar kun je beter verwijderen.
 
3. Zet Facebook op privé
Er is niks mis met vakantiekiekjes op het strand of tientallen foto’s van je nieuwe huisdier, maar sommige zaken hoeft een potentiele werkgever niet te zien.
 
4. Check je Twitter
Zijn jouw tweets intelligent, charmant en een tikkeltje eigenwijs? Top. Indien er berichten op staan met weinig nuance is het slim om je account op privé te zetten.
 
5. Stel een Google Alert in
Zorg dat je een melding krijgt wanneer jouw naam op het internet opduikt. Zo kun je jouw online reputatie eenvoudig monitoren.
 
En verder…
  • Heb je vakinhoudelijke kennis die het delen waard is? Door een blog te starten kun je jouw expertise onder de aandacht brengen.
 
  • Volg bedrijven waar je graag aan de slag zou willen. Wanneer er een leuke vacature beschikbaar komt, zie je het meteen.
 
  • Reageer op blogs of artikelen die te maken hebben met jouw vakgebied. Het kan zomaar zijn dat een recruiter onder de indruk is van jouw commentaar en contact met je opneemt.
 
  • Maak gebruik van hashtags. Wanneer je bijvoorbeeld #vacature intikt op Twitter krijg je direct een overzicht van beschikbare banen.
 
  • Heb je een leuk gesprek gehad op een netwerkborrel? Vergeet dan niet om diegene na afloop uit te nodigen op LinkedIn. Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans op een leuke baan.