Rennen, vliegen en… RELAXED blijven. 7 tips!

Met ‘lekker druk’ is niets mis. Maar soms komt er zoveel op je af, dat het op z’n zachtst gezegd nogal overweldigend is. Heb jij moeite om je hoofd leeg te maken? Loop je voor je gevoel continu achter de feiten aan? Deze tips helpen je om relaxed te blijven wanneer je het razenddruk hebt

Neem een time-out 
Ook al heb je het nog zo druk; neem regelmatig een time-out. Dat betekent overigens niet dat je een hele middag in een spa moet verblijven. Een leuke podcast luisteren of een aflevering van je favoriete serie kijken, is vaak al genoeg om je batterij op te laden. 
 
Zie het in perspectief 
Natuurlijk is dat ene project waarvoor jij verantwoordelijk bent belangrijk, maar probeer het wel in perspectief te zien. Uiteindelijk is het ‘maar’ werk. Wanneer je de dingen niet groter maakt dan ze zijn, ervaar je veel minder druk. 
 
Haal een frisse neus 
Verschillende onderzoeken tonen aan dat een wandeling in de buitenlucht wonderen doet voor je geluksgevoel. Dus ook al ben je aan het rennen en vliegen om alles gedaan te krijgen; maak hier toch tijd voor vrij. 
 
Lees poëzie 
Koop een dichtbundel en lees iedere dag een gedicht. Poëzie zorgt voor zelfreflectie en helpt je om met een frisse blik naar de dingen te kijken. Maar dat is niet alles: wie zes minuten per dag leest, vermindert stress met twee derde. 
 
Zweet het eruit 
Loopt je hoofd over van alle dingen die je nog moet doen? Schiet dan na een lange werkdag niet in je sloffen maar in je sportschoenen. Wanneer je beweegt, komen er stofjes vrij in je lichaam die de aanmaak van het stresshormoon cortisol remmen.  
 
Koester je lijf 
Een gezond lichaam kan veel meer aan dan een ongezond lijf. Weersta de verleiding om een diepvriespizza in de oven te knallen en ga voor gezonde, onbewerkte voeding. Het kost meer tijd, maar is beter voor je; juíst wanneer je het druk hebt. Drink daarnaast voldoende water; uit onderzoek blijkt dat dit stress en depressie tegengaat. 
 
Accepteer de situatie 
Je druk maken om het feit dat je het druk hebt, is zonde van je energie. Accepteer dat je op dit moment in een hectische periode zit en go with the flow. Je kunt meer aan dan je denkt! Loopt je emmer echt over? Dan is het natuurlijk goed om aan de bel te trekken. 
goed verhaal moet je zien volgens mij