Op zoek naar je droombaan? Zo houd je het leuk!

Op zoek naar je droombaan? Zo houd je het leuk!
Beslissen dat je ander werk wilt is één, maar die droombaan daadwerkelijk vinden, kan best even duren. Vervelend? Zeker. Frustrerend? Soms ook. Maar één ding is zeker: als je bij de pakken neer gaat zitten, wordt het er niet beter op. Deze tips helpen je om positief, energiek en gemotiveerd te blijven!
Maak een planning
Voorkom dat je met hagel schiet en maak een overzichtelijke weekplanning. Door doelen te stellen en hier een deadline aan te hangen, verplicht je jezelf om in actie te komen en weet je zeker dat je vordering boekt.
 
Verbeter jezelf
Kijk kritisch naar je kennis en vaardigheden. Op welke punten valt er nog winst te behalen? Door te investeren in je professionele ontwikkeling vergroot je de kans op die droombaan. En dan hebben we het nog niet eens over de boost die je ervan krijgt, want: nieuwe dingen leren is leuk!
 
Trek de stoute schoenen aan
Laat je geluk niet afhangen van beschikbare vacatures en trek de stoute schoenen aan. Neem contact op met mensen binnen jouw netwerk die mogelijk iets voor je kunnen betekenen, verstuur open sollicitaties of loop gewoon eens binnen bij een organisatie die jou aanspreekt. Nee heb je, ja kun je krijgen!
 
Blijf in beweging
Heb je op dit moment geen baan? Ga dan op zoek naar werk ‘for the time being’; of dat nou in een koffietentje is of bij een vrijwilligersorganisatie. Door actief te blijven, houd je je energieniveau op peil en voorkom je dat je om één uur ’s middags nog in pyjama op de bank zit.
 
Staar je niet blind
Natuurlijk is het goed om precies te weten wat je wilt, maar blijf flexibel. Misschien komt er een baan voorbij die anders is dan je in gedachten had, maar eigenlijk heel goed bij jouw interesses en kwaliteiten past. Kortom: houd een open blik en laat je verrassen!