Niet dromen maar doen: 7 tips voor meer daadkracht

Niet dromen maar doen: 7 tips voor meer daadkracht
Je weet precies wat je wilt, maar op de één of andere manier komt het er maar niet van. Herkenbaar? Deze tips helpen je om niet alleen te dromen, maar ook te doen!
Breng je energie op peil 
In actie komen, is knap lastig als je laag in je energie zit. Eet gezond, beweeg voldoende, ontspan regelmatig en ga op tijd naar bed. Wanneer jij je fit en vitaal voelt, kun je bergen werk verzetten. 
 
Durf fouten te maken 
Wanneer je je dromen achterna gaat, zal dat niet altijd van een leien dakje gaan. Toch is dat geen reden om het dan maar niet te doen. Fouten maken hoort erbij en zorgt ervoor dat je steeds weer nieuwe dingen leert. Zo kom je stapje voor stapje dichterbij je droom. 
 
Weet waarvoor je het doet 
Om je doelen te realiseren, moet je stappen zetten. De ene zal je weinig moeite kosten, terwijl de andere stap doodeng is omdat het compleet buiten je comfortzone ligt. Door telkens voor ogen te houden waarvoor je het doet, haak je minder snel af. 
 
Geloof in jezelf 
Veel mensen hebben dromen, maar geloven er niet echt in. Want: ‘iemand anders kan het vast beter’ of ‘er bestaat zeker al zoiets’. Allemaal aannames die je zeker niet gaan helpen om te doen waar jij blij van wordt. Geloof in jezelf en ga ervoor! 
 
Stop met uitstellen 
Je gaat verhuizen, hebt het druk op je werk of bent net met een opleiding gestart: er zijn altijd redenen te bedenken om je dromen uit te stellen. Voordat je het weet ben je jaren verder en is er nog niets gebeurd. Stop dus met excuses verzinnen en zet de eerste stap.   
 
Maak je agenda én hoofd leeg 
Plannen smeden en nieuwe wegen inslaan kost tijd. Maak hier ruimte voor vrij in je agenda door tegen andere dingen ‘nee’ te zeggen. Daarnaast is het belangrijk om je hoofd leeg te maken, zodat je gefocust aan de slag kunt. Schrijf dingen op die je nog moet doen (zodat je ze kunt laten rusten) of doe ademhalingsoefeningen. 
 
Heb lak aan de mening van anderen 
Wat je ook doet; anderen zullen daar altijd wat van vinden. Vervelend? Jazeker. Moet je er iets mee? Absoluut niet. Concentreer je op jezelf en ga voor de dingen waar jij gelukkig van wordt. Het is tenslotte jouw leven. Zonde om dat door anderen te laten regisseren, toch?