Moeite om jezelf te motiveren? Zo ontdek je je drive

Moeite om jezelf te motiveren? Zo ontdek je je drive
Merk je dat je steeds minder energie krijgt van je werk? Voelt je baan als een moetje en niet als een verrijking voor je leven? Dan is het tijd om te ontdekken waar jij wél gelukkig van wordt. Deze tips helpen je op weg. Meer inspiratie? Kom naar Club Maandag® Live en ontdek tijdens de workshop ‘Wat is jouw drive?’ wat jouw drijfveren zijn.
Houd jezelf niet voor de gek
Soms weet je dat je ergens niet op je plek zit, maar wil je het niet aan jezelf toegeven. Zonde! Want zolang jij geen actie onderneemt, blijft alles bij het oude. Wees dus eerlijk naar jezelf toe en erken dat het tijd is voor actie.
 
Maak een lijstje met minnen en plussen
Welke facetten vind je wél leuk in je huidige baan? Wat staat je tegen? Door de plus- en minpunten voor jezelf op een rij te zetten, kom je erachter wat jou energie geeft en wat niet.
 
Ga terug in de tijd
Waar werd je als kind blij van? Wat wilde je vroeger worden? Waarom heb je voor een bepaalde studie gekozen? Vaak ligt hier het antwoord.
 
Maak een vertaalslag
Vertaal de pluspunten van jouw huidige baan en de dingen waar jij als kind blij van werd naar een vakgebied of baan.
 
Beperk jezelf niet
Staar je niet blind op functieprofielen. De vaardigheden die jij nog niet bezit, hoeven helemaal geen belemmering te zijn. Als je beschikt over de basiscompetenties en de wil er is, komt de rest vanzelf.
 
Schakel familie en vrienden in
Vraag goede vrienden en familie wat zij vinden van het werk dat jij voor ogen hebt. Zij kennen je als persoon, weten waar jij goed in bent en weten waar jij energie van krijgt.
 
Ga ervoor!
Ben je erachter waar jij voldoening en plezier uithaalt? Zet dan alles op alles om die baan te bemachtigen. Bij Maandag® helpen wij jou hier natuurlijk graag mee.
 
Wat is jouw drijfveer?
Kun je wat extra hulp gebruiken bij het ontdekken van jouw drive? Meld je dan aan voor Club Maandag® Live. Tijdens dit event wordt de workshop ‘Wat is jouw drive?’ gegeven.  Je hebt een persoonlijke uitnodiging ontvangen wanneer je lid bent van Club Maandag®. Ben je nog geen lid? Meld je dan aan, dan ontvang je snel een uitnodiging voor dit event.