Met deze ochtendrituelen begin je iedere werkdag bruisend van energie

Met deze ochtendrituelen begin je iedere werkdag bruisend van energie
Ben jij een snoozer, die het knopje het liefst een paar keer indrukt, of ben je al helemaal wakker voordat de wekker gaat? Langzame starters opgelet. Volgens deskundigen bewijs je jezelf een dienst door niet verder te dommelen, maar meteen onder de douche te springen. Zo houd je voldoende tijd over voor je eigen ochtendritueel, waarmee je iedere dag bruisend van energie op je werk komt.
 
De volgende dag, start je de avond ervoor

Check ruim voordat je gaat slapen je agenda voor de volgende dag. Zodoende weet je welke spullen je alvast klaar kunt leggen. Denk na over de kleren die je wilt aantrekken en leg ze klaar. Scheelt je zeker 10 tot 20 minuten tijd.

Slaap lekker

Creëer bedrituelen waarmee je jezelf als het ware voorbereidt op je nachtrust. Basisvoorwaarden: kies een vast tijdstip waarop je naar bed gaat (blijf niet op de bank hangen), zorg dat je een uur van tevoren geen telefoontjes meer pleegt, met mails of appjes bezig bent, houd beeldschermen buiten je slaapkamer en gun je lichaam en geest ontspanning. Wist je dat een kop kamillethee voor het slapen gaan wonderen doet?

Niet snoozen en begin met een glas water

Hoewel die snooze knop erg verleidelijk is, sta toch meteen op, spring onder de douche en luister bijvoorbeeld eens naar een paar liedjes op je smartphone.

Ontbijt rustig

Zorg ervoor, desnoods de avond tevoren, dat je de tafel alvast een beetje hebt gedekt. Hoef je ’s ochtends alleen nog het ontbijt erbij te pakken. Hier neem je de tijd voor. Lepel niet gehaast een kop cornflakes naar binnen, maar eet en drink goed.

Geniet op weg naar je werk

Probeer vooral de positieve dingen te zien en ontdekken van je dagelijkse trip. Reizen is het perfecte moment om energie op te doen voor de werkdag. Zet je favoriete muziek op, luister naar een podcast of het nieuws en probeer nog even niet te bellen of te appen. 

Neem de tijd om te landen

Voordat je begint met de werkzaamheden, haal je eerst wat te drinken, groet je collega’s, en check je op intranet het laatste nieuws voordat je ontspannen aan de werkdag begint.

Gun jezelf jouw dingen

Ben je een theedrinker? Neem je favoriete smaken mee en zet ze in een leuke pot op je bureau. Zo geniet je van iedere kop en je kunt collega’s trakteren.

Blijf lachen

Lachen kost niks, ontspant en geeft een positieve boost aan de dag. Lach en maak anderen aan het lachen.

Doe het belangrijke werk eerst

In de ochtend heb je de meeste energie en kunnen lastige opdrachten het meest succesvol worden afgerond. Het geeft je meteen het gevoel dat je iets nuttigs hebt gedaan, waardoor je energie krijgt om de rest van de werkdag goed te gebruiken.