Meer structuur in je leven? Probeer dan eens deze apps

Meer structuur in je leven? Probeer dan eens deze apps

De ene app groepeert alle interessante dingen die je tegenkomt. De ander app helpt je overzicht te krijgen over de taken. Terwijl weer de volgende app websites blokkeert die je afleiden van je echte werk. Het is maar wat je fijner vindt. Er zijn veel verschillende apps om meer structuur en overzicht te krijgen én te houden. Genoeg keuze. Daarom een selectie onze vier favoriete timemanagement apps.

Daymate
Deze Nederlandse app brengt structuur aan in je dagelijkse activiteiten. Annemieke Modderman heeft de app laten ontwikkelen voor haar autistische zoon Vincent, die baat heeft bij structuur en regelmaat. DayMate biedt die structuur. Voor iedereen. De app werkt niet met traditionele to-do lijsten, maar met heldere iconen. Zo weet je in één oogopslag wat jouw volgende taak is. En met pushberichten geeft de app aan wat je moet doen en hoe lang je hierover doet. De app blinkt vooral uit door zijn uitstraling en eenvoud. 

Things
Structuur in je dagelijkse to-do lijst en prioriteiten aangeven. Dat kan met Things. Je kunt activiteiten vooruitplannen, tags toevoegen, opmerkingen plaatsen, datums aangeven en meldingen ontvangen wanneer jij wilt. Wat vooral handig is, is dat je de to-do’s kunt verdelen in ‘Projecten’. Dit kunnen zakelijk projecten zijn, maar ook privé-projecten aanmaken zoals ‘Sporten.’ of ‘Gezin’. In het project ‘Someday’, dat automatisch in de app staat, zet je allerlei zaken in die je ooit nog moet doen, maar geen haast hebben.

Appie
De onvolprezen app van Albert Heijn is Appie. Dit is natuurlijk geen timemanagement tool waarin je afspraken of taken bijhoudt, maar maakt het leven wel wat makkelijker. Hoe relaxt is het om niet elke week je boodschappenlijstje opnieuw te schrijven? Appie onthoudt de boodschappen en zet je boodschappen in de volgorde van de looproute in de dichtstbijzijnde Albert Heijn. Handig hé. 

Polymail
Op het hoofdkantoor van Zara mogen collega’s elkaar niet mailen. Als je iets van elkaar nodig hebt of informatie wilt delen, doe je dat maar face-to-face. Dat is hun filosofie. Het Spaanse winkelmerk is uniek met die benadering. Bij de meeste organisaties wordt nog steeds veel gemaild. Vaak een stressfactor. Er verschijnen dan ook elk jaar nieuwe mail-apps. De mailapp die veelgebruikt wordt is de Polymail voor iOS en Mac. Een krachtige app met veel verschillende functies. Zo kun je, net zoals in chatapps, leesbewijzen versturen. Je krijgt dan vanzelf een pushbericht wanneer de mail gelezen is. Ook kun je mails snoozen. Je wordt er later aan herinnerd het bericht te lezen. Of mails inplannen, zodat deze op een door jou gekozen tijdstip verstuurd worden.

Cold Turkey
Deze app zorgt ervoor dat je tijdens je werk niet wordt afgeleid door websites als Facebook, YouTube en NU.nl. Je kunt ze namelijk gedurende een bepaalde periode blokkeren. Nadat je de tool hebt gedownload, kun je aangeven welke websites je deels of geheel wilt blokkeren. Nadat je de websites hebt geselecteerd, druk je op de Go Cold Turkey!-knop. En weg zijn ze!

Gebruik jij een van deze of andere timemanagement apps? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.