‘Match made in heaven’ of toe aan een nieuwe date?

Een baan die je op het lijf geschreven is, willen we allemaal. Maar wat dat precies is, verschilt per persoon. Eén ding is zeker: het is belangrijk dat je werk doet waar je energie van krijgt. Is dat bij jou het geval? Ontdek het met de volgende vragen.

Heb je gezonde zenuwen of doe je alles met twee vingers in je neus? 
Heb jij regelmatig gezonde zenuwen als je aan het werk bent, bijvoorbeeld omdat je een presentatie moet geven of werkzaamheden overneemt van een collega? Of doe jij je werk met twee vingers in je neus? De meeste mensen vinden het fijn om uitgedaagd te worden, omdat ze er energie van krijgen en voldoening ervaren. 
 
Is jouw leidinggevende inspirerend of stuurloos? 
Niets fijner dan aangestuurd te worden door iemand die passie heeft voor zijn of haar vak en een visie heeft voor de organisatie. Trek jij je op aan je manager en is het iemand met wie je fijn kunt sparren of heb je vaak het idee dat hij of zij maar wat doet? Wanneer je een inspirerende leidinggevende hebt, ervaar je meer werkplezier.  
 
Heb je prikkelende of demotiverende collega’s? 
Datzelfde geldt eigenlijk voor je collega’s. Je kunt onderdeel zijn van een team waarin ieder bepaalde kwaliteiten heeft en je veel van elkaar kunt leren. Maar het kan ook zo zijn dat jíj degene bent aan wie iedereen zich optrekt. Misschien egostrelend, maar het kan er ook voor zorgen dat je minder gemotiveerd en geïnspireerd raakt.  
 
Stuur je af en toe een appje of ben je vergroeid met je mobiel? 
Een werkomgeving waarin het mogelijk is om even een privételefoontje te plegen of een appje te sturen naar het thuisfront is fijn. Zit je voor je gevoel continu op je telefoon omdat je vrij weinig te doen hebt? En heb je geen zin om te vragen wat je op kunt pakken? Dan lijkt het erop dat het werk je te makkelijk af gaat en je meer aankunt. 
 
Worden je talenten ingezet of blijven ze onbenut? 
Komen jouw talententen tot bloei op je werk of heb je het idee dat er nog veel meer in jou schuilt? Als je je potentieel volledig benut, kan dat jouw werkgeluk vergroten. Belangrijk dus om voor jezelf te bepalen in hoeverre dat nu het geval is. 
 
Vliegt of kruipt de tijd voorbij? 
Wanneer je lekker bezig bent en genoeg op je to do-lijst hebt staan, vliegt de dag voorbij. Je knippert een paar keer met je ogen en het is lunchtijd en voordat je het weet is het tijd om naar huis te gaan. Gaan jouw ogen iedere vijf minuten naar de klok? Heb je het gevoel dat je je ergens anders nuttiger kunt maken? Vraag jezelf dan af of je wel op je plek zit. 
 
Is je werk comfortabel of saai? 
Het voordeel van ergens al wat langer werken, is dat je je comfortabel voelt in je werk. Je kent de collega’s, de werkzaamheden en de cliënten. Fijn en vertrouwd. Maar wat als je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor de laatste keer iets nieuws hebt geleerd? Is dat dan comfortabel of juist saai? Stof om over na te denken. 
goed verhaal