Laat je niet gek maken

Laat je niet gek maken
Volgend jaar wordt alles beter. Ik ga elke ochtend hardlopen. Minimaal 200 gram groente eten op een dag. Leren luisteren naar mijn innerlijke stem. En nooit meer klusjes uitstellen waar ik tegenop zie. Mijn aversie tegen sporten, lekkere trek, nuchterheid en uitstelgedrag laat ik namelijk achter me op het moment dat ik met mijn geliefden proost op het nieuwe jaar…
Wat een onzin! Op 1 januari word ik wakker met dezelfde mooie en minder mooie eigenschappen als de dag ervoor en in het ergste geval een kater. En laten we eerlijk zijn, geldt dat ook niet voor jou? Het verbaast me daarom ieder jaar weer dat de jaarwisseling wordt beschouwd als hét moment voor reflectie en verbetering. Dat uit zich niet alleen in goede voornemens, maar ook in overvolle to do-lijstjes en agenda’s in die laatste weken van december. Er worden beoordelingsgesprekken gevoerd, projecten afgerond en verbeterplannen gesmeed alsof het ‘nu of nooit’ is. Dat mensen hierdoor (onnodig) onder druk komen te staan, moge duidelijk zijn. Maar is dat nodig?
 
Waarom zien we de jaarwisseling niet gewoon als een mooi moment om samen te vieren met mensen die je koestert. Dat we op 1 januari de draad oppakken met dezelfde gedrevenheid en wil om te groeien als de twaalf maanden daarvoor. Want je beste beentje voorzetten doe je álle dagen van het jaar. Alleen dan blijft het niet bij loze woorden en worden doelen bereikt. Natuurlijk gaat dat met vallen en opstaan, maar er is één groot voordeel: als je faalt is de herkansing niet pas het volgende kalenderjaar, maar gewoon de volgende dag. Dat haalt een hoop druk van de ketel, toch?
 
Ik wens iedereen ontspannen feestdagen met familie en vrienden.
 
Madelon Eltink - CEO Maandag®