In de zevende hemel op hemelvaart

In de zevende hemel op hemelvaart

Je hebt zomaar, midden in de werkweek, vrij. Het is Hemelvaartsdag. Hoe heerlijk is dat? Geen wekker. Geen overleggen. Geen verplichtingen. Alleen jij en een lege agenda. Maar toch, wat ga je doen? Misschien lekker niks. 

  1. Denk vooral aan jezelf

Kan ik dat wel maken? Moet ik toch niet wat nuttigs gaan doen? Opruimen, boodschappen doen, de laatste mails beantwoorden of lezen over de ontwikkelingen in je vakgebied? Nee hoor. Maar het mag natuurlijk wel. Doe iets waar jij blij van wordt. Waar jij energie van krijgt. Als dat een van deze activiteiten is, is dat prima toch?

  1. Wat ga je doen?

Precies. Dat is punt 2. Neem een kop koffie of thee en bedenk rustig wat je de laatste tijd gemist hebt. Afspreken met vrienden, familie of collega’s? Ergens naartoe? Als een lege agenda ongemakkelijk voelt en je niet meteen weet wat je wilt, is het handig om even te googelen. Op Hemelvaartsdag zijn er vaak leuke dingen te doen. Geen zin in? Neem een kijkje in je boekenkast en plof op de bank.

  1. Geniet van deze mooie vrije dag!

Alles wat je doet is goed. Dus alsjeblieft, geniet van deze mooie vrije dag. Nergens voor nodig om te denken dat je van alles had moeten doen. Zonde van je tijd! Het is zoals Loesje zegt: ‘Het grootste misverstand van vrije tijd is hoe je die kunt vullen’. Print dat in je geheugen.