Iedere dag (weer) fluitend naar je werk? Het kan écht!

Iedere dag (weer) fluitend naar je werk? Het kan écht!
Merk je dat je baan je minder energie geeft? Dit betekent niet dat je gelijk op zoek hoeft te gaan naar iets anders. Vaak zijn een paar simpele aanpassingen al genoeg om weer vol goede moed naar je werk te gaan. Komen ze!
Stel doelen 
Start jij zonder doel aan je werkdag? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Door vooraf een concreet plan te maken, weet je wat je te doen staat. Dat geeft energie, focus en zorgt ervoor dat jij je nuttig voelt. 
 
Zorg goed voor jezelf 
Je kunt nog zo’n leuke baan hebben; als jij niet lekker in je vel zit, ervaar je veel minder plezier in je werk. Ga op tijd naar bed, doe leuke dingen en eet gezond. Je zult zien dat er veel meer uit je handen komt en zin hebt om na het weekend weer aan de slag te gaan.  
 
Zoek uitdaging 
Hoe langer je ergens werkt, hoe belangrijker het is om jezelf uit te dagen. Stel kortere deadlines, vraag of je een training kunt doen om je te ontwikkelen of trek nieuwe taken naar je toe. Op deze manier voorkom je dat je ‘inkakt’ en de minuten wegkijkt.  
 
Stel je proactief op 
Je kunt je ergeren aan bepaalde werkprocessen óf er iets aan doen. Ga in gesprek met je collega’s of leidinggevende en kijk of er ruimte is om zaken anders aan te pakken. Met een beetje mazzel mag jij het voortouw nemen in de uitvoering en heb je er een leuk project bij. 
 
Investeer in je collega’s 
Zijn je werkzaamheden niet altijd even leuk maar werk je wel samen met fantastische collega’s? Investeer dan in hen. Maak tijd voor een praatje (ook als je het druk hebt) of organiseer een teamuitje. Een fijne werksfeer bepaalt voor een groot deel jouw werkgeluk! 
 
Ga om de tafel met je manager 
Wanneer je merkt dat je tegen bepaalde werkzaamheden aanhikt, is het verstandig om met je leidinggevende om de tafel te zitten. Wie weet kunnen bepaalde verantwoordelijkheden overgedragen worden of is er een andere functie beschikbaar op de afdeling die beter bij jou past. 
 
Verander je mindset 
Oké, misschien is niet alles perfect geregeld op je werk, maar leg daar niet de focus op. Wanneer jij in oplossingen denkt in plaats van in problemen, geef je niet alleen jezelf een boost, maar ook de mensen om je heen. Dat komt de sfeer op het werk zeker ten goede!