Hoe maak je een succesvolle comeback?

Hoe maak je een succesvolle comeback?
Ziekte, ontslag, maar ook een reis of het ouderschap: er zijn tal van redenen waarom je carrière soms even op een laag pitje staat. Maar hoe pak je de draad naderhand weer op en zorg je voor een succesvolle comeback? Vijf tips.
Weet wat je wilt 
Voorkom dat je met hagel schiet en onderzoek wat je wilt en kunt. Waar liggen je kwaliteiten? Welke talenten kun je verder ontwikkelen? Wil je nog in hetzelfde vakgebied werken of is het tijd voor iets anders? 
 
Hak knopen door 
Dat er tegenwoordig veel te kiezen valt, is natuurlijk fijn, maar het kan ook resulteren in eindeloos wikken en wegen. Wees niet bang om verkeerde beslissingen te nemen en volg je gevoel.
 
Maak een stappenplan 
Breng in kaart wat er moet gebeuren om je doel te behalen en deel het op in praktische, behapbare stappen. Zo houd je overzicht én dwing je jezelf om in actie te komen. 
 
Heb geduld 
Jaag jezelf niet op en neem de tijd. Bij een comeback draait het niet om het tempo; zolang jij in beweging blijft en met focus aan je doelen werkt, is het goed.  
 
Blijf lachen 
Een comeback maken is op sommige momenten overweldigend, frustrerend en doodeng. Maar dat jij jezelf opnieuw mag uitvinden en het avontuur kunt aangaan, is ook heel mooi, toch? Geniet van de zoektocht en heb plezier!