Hoe ga je om met een collega die je minder goed ligt

Hoe ga je om met een collega die je minder goed ligt
Het is onmogelijk om iedereen aardig te vinden of door iedereen aardig gevonden te worden op je werk. Sterker nog; er zal best een collega op je afdeling zijn, waar je geen klik mee hebt. Toch wil je op een positieve manier met elkaar omgaan. Hoe doe je dat? 

 

Praat erover

Als je niet op een golflengte ligt, ontstaan onbedoeld aannames over de ander. Zodra je samen in gesprek gaat en vraagt of er iets speelt, blijkt er in negen van de tien gevallen niets aan de hand.

Je hoeft niet naar elkaars goedkeuring te vissen

Je hoeft geen vrienden te zijn om goed samen te werken, als maar duidelijk is wat je aan elkaar hebt en mag verwachten om werkdoelen te behalen.

Focus op de inhoud

Als je gevoelsmatig minder goed door een deur kunt met een bepaalde collega, probeer dan de ontmoetingen die je hebt overzichtelijk, doelmatig en functioneel te houden. Tijdens die momenten focus je op de inhoud in plaats van de vorm. Klinkt lastig, maar met een praktisch doel voor ogen, is dat goed te doen.

Praat niet over de ander

Sta boven iets wat je niet begrijpt of waardeert en roddel niet over de ander. Verloren energie. Concentreer je op de leuke dingen. Er zijn vast collega’s waar je goed mee over weg kunt. Koester dat en geniet ervan.