Hoe doe je méér in minder tijd?

Hoe doe je méér in minder tijd?
Het klinkt te mooi om waar te zijn: meer doen in minder tijd, maar kan het ook? Is het mogelijk om je tijd effectiever te managen? En hoe doe je dat dan? 7 tips waarmee je jezelf een enorme dienst kunt bewijzen.
 
1. Geef je dag meer pit met extra pauzes

Je herkent het vast wel: tijdens je werk scrol je door je Instagram en probeer je nog even die WhatsAppjes te beantwoorden. Daarmee verspil je tijd en verlies je je focus. Resultaat? Je doet minder dan je jezelf had voorgenomen. Oplossing? Voer meer pauzes in, die je bewust consumeert met onder meer het managen van je socials.

2. Geef gecontroleerd toe aan je prikkels

Moet je nog tickets kopen voor dat ene concert of een afspraak met de tandarts maken?  Krijg je het maar niet uit je hoofd? Niet langer dralen, regel het gewoon. De tien minuten die je daarmee bezig bent, doen niemand kwaad. Daarna is het uit je hoofd en kun je weer fris aan de slag!

3. Word een tijdrijder

Werk je met een to do list? Koppel daar meteen een tijdsschema aan. Geef jezelf bijvoorbeeld een uur voor de ene taak en 20 minuten voor de andere. Zo maak je strak je taken af en word je niet afgeleid.

4. Maak je een paar keer per dag los van je beeldscherm

Ach, die boterham kun je toch ook achter je scherm opeten, terwijl je een mailtje beantwoordt? Je hebt immers een deadline en het is druk. Probeer dit te voorkomen en neem bewust de tijd voor een lunchpauze. Dit zorgt voor afstand tot je werkplek, zodat je los komt van je taken en de druk die dat met zich meebrengt.

5. Maak een slimmere dagindeling

Wanneer je acht uur per dag in de weer bent, heb je nog geen garantie op een hoge productiviteit. Een vaste indeling van je werkdag kan hierbij helpen. Plan moeilijke taken in de ochtenduren, dan zijn de meeste mensen het productiefst. De makkelijke, of snellere taken kun je voor de middag bewaren.

6. Move your ass

Iedereen weet inmiddels dat lang zitten niet goed voor je is. Zoek daarom excuses om te bewegen. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap in plaats van de lift en ga tijdens je pauze even naar buiten. Een frisse neus halen is heerlijk en je kunt daarna weer opgewekt verder met je werkdag.

7. Maak een planning voor iedere nieuwe werkdag

Het einde van een werkdag is in zicht. Een perfect moment om een planning voor de volgende dag te maken.