Het ideale recept tegen een middagdip

Het ideale recept tegen een middagdip
Je kunt nog zo lekker hebben geslapen, zodra de klok tegen vier uur loopt, sluipt mister Sandman rond op je werk. Uit het niets krijg je lekkere trek, verdwijnt de focus, moet je gapen en wil je het liefst een uiltje knappen. Geen ontkomen aan, bijna iedereen heeft er last van: De middagdip. Zo zet je jouw kleine slaapaanval schaakmat.

 

Leg een stevige basis

Neem de tijd voor een gezond ontbijt. De eerste maaltijd van de dag prepareert je lichaam om de hele dag door te presteren en van een extra energie boost te voorzien op momenten dat je verflauwt. 

Lunch licht

Tijdens de lunch doe je juist het tegenovergestelde en eet je gematigd. Je houdt het gevoel dat je eigenlijk nog wel iets lust. Dat werkt veel beter dan een zware middagmaaltijd, waarvan je lichaam aan het werk wordt gezet om de maaltijd te verteren en je energiereserves opraken. Met een lichte lunch voorkom je dat.

Drink genoeg

Neem vocht tot je, de hele dag door. Geen liters water, maar kleine hoeveelheden.  Daarmee voorkom je uitdroging en slaperigheid. In de waan van de dag vergeten de meeste mensen genoeg te drinken. Houd daarom altijd een flesje binnen handbereik of zorg voor een kan water op je bureau. Doe daar een paar stukjes citroen in en het ziet er meteen leuk uit. 

Geen suiker

Het is verleidelijk, maar je kunt het beter niet doen: toegegeven aan je snoepbehoefte en zoet eten op het moment dat een middagdip doorzet. Je krijgt er misschien tijdelijk een beetje energie van, maar daarna is het snel verdwenen en zak je zelfs verder.  

Let the music play

Turn the music on. Red Bull laat op Spotify playlists circuleren waarvan je een energie boost krijgt. Sterker nog; zin krijgt om te dansen. Doe je oordopjes in en beat the dip!  

Zuurstof

Voel je dat je niet meer vooruit te branden bent, neem dan vijf minuten pauze en kom in beweging. Ga het liefst naar buiten. Niks helpt beter tegen een beginnende dip dan een frisse neus en afleiding.

Pittige espresso

Drink koffie als een Italiaan. Een pittige espresso in de ochtend en hetzelfde recept tegen drie uur ’s middags voor de dip inzet. Pronto!