Heb jij talent voor agressief gedrag?

Heb jij talent voor agressief gedrag?

We leven in een samenleving waarin mensen steeds vaker denken ‘daar heb ik recht op’. Dat kan tot vervelende situaties leiden als je werkt in de publieke sector. Van de balie in het gemeentehuis, de ouderavond op school tot de spoedopname in het ziekenhuis. Mensen staan over het algemeen sneller op hun strepen. Dat leidt regelmatig tot onredelijk en agressief gedrag. Maar hoe ga je daarmee om?

Maandag® ontwikkelde een praktische workshop voor professionals om beter te leren omgaan met situaties waarin de sfeer ongemakkelijk wordt en situatie uit de hand kan lopen. Deze workshop, ontwikkeld op de Maandag® Academy, is een introductie om te leren omgaan met onredelijk, lastig of zelfs agressief gedrag. In de workshop werk je vanuit persoonlijke leervragen en krijg je inzicht in verschillende vormen van lastig, agressief en gewelddadig gedrag. Je leert ook lichamelijke signalen en het effect van jouw gedrag te (her)kennen. Tijdens de workshop leer je met behulp van gesprekstechnieken om vanuit een positieve grondhouding voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven.

‘Het is maar werk,’ en ‘zo gaat het eenmaal,’. Veel mensen die werken in de publieke sector hebben dagelijks te maken met agressiviteit.

Voor professionals van Maandag® organiseren we regelmatig van dit soort praktische workshops. Van het toepassen van regels en procedures bij de overheid, het omgaan met een nieuw docententeam op een school of het reageren op moeilijke situaties tijdens je dagelijkse werkzaamheden in de gezondheidszorg.

Meer informatie over Maandag® Academy of over de workshops? Bekijk de pagina Maandag® Academy of mail je vraag of verzoek naar ikdoegraagmee@maandag.nl.