Een mooie carrière? Denk positief!

Een mooie carrière? Denk positief!
Bij het uitstippelen van een mooie carrière denk je misschien vooral aan vaardigheden opdoen en kennis verwerven, maar een positieve mindset is minstens zo belangrijk. Zeven redenen waarom!
Je ervaart meer plezier en voldoening 
Van mopperen en klagen, is nog nooit iemand blij geworden. Wanneer jij je focust op de leuke kanten van je werk, denkt in oplossingen en kansen met beide handen grijpt, ervaar je veel meer plezier en voldoening.  
 
Je presteert beter 
Wie ergens voor de volle honderd procent voor gaat, kan bergen werk verzetten. Bovendien zorgt een positieve instelling ervoor dat je nieuwe dingen probeert en minder snel opgeeft. Daardoor blijf je jezelf ontwikkelen en behaal je daadwerkelijk je doelen. 
 
Je bent zelfverzekerder 
Als jij positief denkt over jouw talenten en kwaliteiten, zorgt dat voor zelfvertrouwen. Een belangrijke eigenschap, want als jij in jezelf gelooft, doen anderen dat ook. Bovendien stap je veel makkelijker uit je comfortzone en dat kan tot heel mooie dingen leiden. 
 
Je hebt minder stress 
Een aanvaring met een collega? Of een teleurstellend beoordelingsgesprek? Wie een optimistische instelling heeft, geeft er een positieve draai aan en gaat door. Dat voorkomt een hoop gepieker en stress. 
 
Je maakt makkelijk verbinding 
Zorg jij voor een positieve noot op de afdeling? Dan is de kans groot dat je collega’s graag met jou samenwerken. Niet alleen gezellig, maar ook waardevol: je kunt rekenen op hulp en bouwt een fijn netwerk op. 
 
Je voelt je energiek 
Wanneer jij je tijd niet verspilt aan negatieve dingen – de koffieautomaat die kapot is of die chagrijnige collega – en je richt op zaken waar je blij van wordt, houd je veel meer energie over voor de dingen die er écht toe doen; op je werk, maar ook privé. Op deze manier zorg je voor een goede balans. 
 
Je krijgt meer kansen 
Als je positief in het leven staat, heb je al snel de gunfactor. Mensen doen graag een goed woordje voor je, denken aan je als er een leuke functie vrijkomt of investeren in jouw professionele ontwikkeling. Een positieve instelling kan dus zomaar de motor zijn van jouw carrière!