Dromers maken meer kans op een droombaan

Dromende vrouw
Zegt je nuchtere verstand dat de meeste dromen bedrog zijn? De wetenschap denkt daar anders over. Uit onderzoek blijkt namelijk dat toekomstfantasieën een belangrijke voorwaarde zijn om je doel te bereiken. Dit komt omdat je meer focus aanbrengt, je creativiteit aanspreekt en makkelijker nee zegt tegen dingen die op je pad komen en niet in jouw belang zijn. Met andere woorden, wie erop los fantaseert, bewijst zichzelf een goede daad. Droom je mee?
50 procent meer kans

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die duidelijke doelen hebben (en deze het liefst opschrijven), 50 procent meer kans maken om die te behalen. Wie deze dromen ook nog eens met hun omgeving deelt, en ze daarvan op de hoogte houdt, scoort nog beter. 
 

Focus

Met een droom heb je een duidelijke focus waar je naar toe wilt. Dromen geven richting, vormen een soort innerlijk kompas en helpen je met keuzes die je nu moet maken. Dit betekent dat je makkelijker ‘nee’ kunt zeggen. Wat het gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid vergroot. Trouwens, ook al maak je je fantasie niet waar, uit onderzoek blijkt dat je sowieso gelukkiger wordt van een droom. Hoop doet immers leven en meestal is de reis mooier dan de eindbestemming. Met andere woorden: het hebben van een ideaalbeeld, is belangrijker dan de verwezenlijking ervan. 
 

Dit wil ik niet meer

Net zo goed als dromen je helpen helder te krijgen wat je graag wilt, brengen ze ook in kaart wat je niet meer wilt. Dus zijn er elementen aan je baan waarvan je al dacht mwoah, dan worden die met een droom extra uitvergroot. Dat effect helpt je eerder knopen door te hakken en te streven naar werk dat wel bij je past.
 

Creativiteit

Van dromen word je creatiever. Vanaf het moment dat je fantaseert, schakelen je hersenen namelijk van de standaardmodus naar een creatieve oplossingsgerichte stand. Dat helpt niet alleen om het bestaande werk beter te doen, maar ook om sneller in actie te komen voor een nieuwe job: jouw droombaan. En werkgeluk.