Dromers maken meer kans op een droombaan

50 procent meer kans
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die duidelijke doelen hebben (en deze het liefst opschrijven), 50 procent meer kans maken om die te behalen. Wie deze dromen ook nog eens met hun omgeving deelt, en ze daarvan op de hoogte houdt, scoort nog beter.
Focus
Met een droom heb je een duidelijke focus waar je naar toe wilt. Dromen geven richting, vormen een soort innerlijk kompas en helpen je met keuzes die je nu moet maken. Dit betekent dat je makkelijker ‘nee’ kunt zeggen. Wat het gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid vergroot. Trouwens, ook al maak je je fantasie niet waar, uit onderzoek blijkt dat je sowieso gelukkiger wordt van een droom. Hoop doet immers leven en meestal is de reis mooier dan de eindbestemming. Met andere woorden: het hebben van een ideaalbeeld, is belangrijker dan de verwezenlijking ervan.
Dit wil ik niet meer
Net zo goed als dromen je helpen helder te krijgen wat je graag wilt, brengen ze ook in kaart wat je niet meer wilt. Dus zijn er elementen aan je baan waarvan je al dacht mwoah, dan worden die met een droom extra uitvergroot. Dat effect helpt je eerder knopen door te hakken en te streven naar werk dat wel bij je past.
Creativiteit
Van dromen word je creatiever. Vanaf het moment dat je fantaseert, schakelen je hersenen namelijk van de standaardmodus naar een creatieve oplossingsgerichte stand. Dat helpt niet alleen om het bestaande werk beter te doen, maar ook om sneller in actie te komen voor een nieuwe job: jouw droombaan. En werkgeluk.