Doorleren kan altijd en overal

Doorleren kan altijd en overal

Doorleren is meer dan af en toe een opfriscursus volgen. Wie wil blijven leren, zal dat moeten inbedden in de drukte van zijn of haar dag. Maar hoe doe je dat? Dankzij technologie kun je steeds flexibeler aan je ontwikkeling werken. Vaak is het een kwestie van structuur, discipline en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Kennis en inspiratie kun je overal vandaan halen, deze tips helpen je op weg. By the way, deze vakantieperiode is het ideale moment om bij te lezen.

Zoek kennis op en laat het naar je toekomen
Check alle relevante nieuwsbrieven, websites, LinkedIn-groepen, bloggers/vloggers en online colleges (Universiteit van Nederland) waar je actuele thema’s uit jouw vakgebied tegenkomt. Vaak kun je je abonneren op deze sites of nieuwsbrieven, zodat je de laatste updates automatisch ontvangt. 

Leer online van collega’s
Maak een of twee keer per werkweek tijd om aan micro-learning te doen. Dat kan bijvoorbeeld door korte instructiefilms te bekijken, thema presentaties te zien op Ted Talks of korte online leermodules te volgen. Als professional van Maandag® kun je gebruikmaken van de online trainingen van GoodHabitz. Er zijn meer dan 80 trainingen beschikbaar om gericht te werken aan jouw ontwikkeling. 

Reis je? Gebruik die tijd. Lees en luister
Schaf vakliteratuur aan, maar lees ook interviews en achtergrondartikelen over jouw beroep in de dagbladen, op nieuwsplatforms en in tijdschriften. Wie auto rijdt kan onderweg luisteren naar podcasts en luisterboeken over ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Organiseer inspiratiemiddagen op je werk
Houd sessies waarvoor je collega’s uitnodigt om dingen te laten zien die hen inspireren. Met enige regelmaat laat je ook een expert aanschuiven die komt vertellen over een specifieke deskundigheid.

Leren hoeft dus niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn. Door met regelmaat een leermoment te pakken, ga je met sprongen vooruit. Heb jij ook nog andere ideeën om bij te blijven in je vak? Deel het met ons.