Doorbreek je patronen en pak je potentie

Doorbreek je patronen en pak je potentie
Talenten hebben we allemaal. De kunst is om ze te kennen en in te zetten, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Deze vragen helpen je om beperkende patronen te doorbreken en je volledige potentieel te benutten.
Wanneer vliegt de tijd voorbij? 
Kun jij jezelf verliezen in het organiseren van een teamuitje? Kan een brainstormsessie jou niet lang genoeg duren? Baal je wanneer je bij de laatste slide van je presentatie bent aangekomen? De dingen die je leuk vindt om te doen, zijn vaak ook de dingen waar je goed in bent. 
 
Waar krijg je complimenten over? 
Ben je van mening dat je met weinig talenten gezegend bent? Houd dan eens bij waar je complimenten over krijgt. Misschien hoor je regelmatig dat je goed bent in plannen en organiseren of zo leuk omgaat met klanten.  
 
Hoe kun je je talenten verder ontwikkelen? 
Pas wanneer je in je talenten investeert, worden ze echt waardevol. Onderzoek hoe je jouw kwaliteiten een boost kunt geven. Denk aan het volgen van een opleiding of cursus, deelnemen aan lezingen en workshops of aanvullende werkzaamheden uitvoeren op je werk.  
 
Wat zit je in de weg? 
Geen grenzen durven stellende lat te hoog leggenbang zijn om je eigen koers te varen: het zijn allemaal voorbeelden van patronen die jou ervan kunnen weerhouden om jezelf te ontketenen. Breng in kaart wat die van jou zijn, zodat je eraan kunt werken. 
 
Hoe kun je tijd winnen? 
Een gebrek aan tijd is voor veel mensen een obstakel om in zichzelf te investeren. Toch kun je met een paar kleine aanpassingen zeeën aan tijd winnen. In een notendop: stop met (onzinnige) tijdrovende activiteiten en stel prioriteiten.  
 
Hoe kun je jezelf prikkelen? 
Om jezelf verder te ontwikkelen, is het belangrijk om zo nu en dan uit je comfortzone te stappen. Ga eens in je eentje op een terras zitten, geef je op voor een proefles Afrikaanse dans of schuif tijdens de lunchpauze aan bij collega’s van een andere afdeling. Zo houd je een frisse, open blik.