Doorbreek de sleur, maak je werk spannend

Doorbreek de sleur, maak je werk spannend
Een baan is net als een relatie; je moet er hard voor werken om het spannend te houden. Leef jij van weekend naar weekend? Voel jij je na een werkdag leeg en energieloos? Dan is het tijd om je werk wat ‘op te spicen’. Doe je voordeel met de volgende tips.
Bespreek de opleidingsmogelijkheden
Door nieuwe dingen te leren, blijf je jezelf uitdagen. Bespreek met je leidinggevende wat de opleidingsmogelijkheden zijn en maak daar goed gebruik van. En wie weet kun je na die cursus of opleiding wel doorgroeien naar een andere functie.
 
Doorbreek gewoontes
Routinematige handelingen zorgen voor structuur, maar maken je dag ook heel voorspelbaar. Lunch af en toe buiten de deur in plaats van in de kantine of overleg eens face-to-face als je normaal de telefoon pakt.
 
Plan een teamuitje
Is het een ingedutte boel bij jou op de afdeling? Dan doet een teamuitje wonderen. Vaak is het heel verfrissend om je collega’s in een andere omgeving te spreken en is de sfeer na afloop een stuk dynamischer. 
 
Neem initiatief
Vind jij dat bepaalde processen op je werk efficiënter kunnen? Heb jij een briljant idee voor een bepaald project? Kaart het aan binnen je team of stap naar je manager. Wanneer je initiatief neemt, voel je je automatisch meer betrokken bij je werk en voorkom je dat je de tijd ‘uitzit’.
 
Plan vrije dagen
Druk of niet: neem af en toe vrij. Ook al is het maar een dag. Door jezelf los te maken van je werk blijf je fris naar de dingen kijken en voorkom je dat je verveeld raakt.
 
Pak andere taken op
Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Neem werkzaamheden over van collega’s, word lid van de ondernemingsraad of denk mee over een project van een teamgenoot. Wanneer je variatie aanbrengt in je taken, slaat de sleur minder snel toe.
 
Heb je alles geprobeerd, maar blijven de minuten voorbijkruipen? Maandag® helpt jou graag om werk te vinden waar je energie van krijgt.
 
Lees meer