Doe jezelf een lol en stop met vergelijken

Of jij jezelf vergelijkt met een collega, vriend of familielid: het is eigenlijk nooit een goed idee. Want je trekt – in jouw hoofd – altijd aan het kortste eind. De hoogte tijd dus om hiermee te stoppen. Deze vijf tips helpen je op weg.

Focus op jezelf 
De enige over wie jij controle hebt ben jezelf. Kijk dus niet naar de prestaties van anderen, maar naar die van jezelf en probeer ze naar een hoger niveau te tillen. Zo kom jij steeds een stapje dichterbij jouw doelen. 
 
Onthoud dat perfectie niet bestaat 
Van een afstandje kan het lijken alsof iedereen het beter voor elkaar heeft dan jij, maar niets is minder waar. Ook die kennis met die spectaculaire carrière heeft zo zijn of haar problemen en onzekerheden.  
 
Tel je zegeningen 
Natuurlijk zijn er dingen in jouw leven die beter kunnen, maar er zijn gegarandeerd ook zaken waar je wél heel blij mee bent. Sta daar vaker bij stil en wees trots op wat je hebt bereikt. Jij bent lekker bezig!  
 
Staar je niet blind op succes 
Vaak kijken we naar de mate waarin iemand succesvol is, maar wat zegt dat over geluk? Wanneer jij je richt op de dingen die er echt toe doen, stop je vanzelf met vergelijken. 
 
Geniet van het avontuur 
Als je nu al niets meer te wensen zou hebben dan is dat behoorlijk saai, toch? Wees blij dat je nog allerlei paden kunt bewandelen en geniet van het avontuur. 
goed verhaal moet je zien volgens mij vertel ...