Dit zijn apps waarmee je succesvol effectiever leert werken

Dit zijn apps waarmee je succesvol effectiever leert werken
Wie zijn werk goed organiseert, loopt niet achter de feiten aan en houd overzicht en tijd over om echt energie te krijgen van de dingen die hij of zij doet. Deze apps ondersteunen je op een handige manier in je dagelijkse leven. Werkgeluk uit een appje?

 

Geef je productiviteit een boost

Evernote bundelt notities, post-its en takenlijsten in één handig overzicht. Het is de meest gedownloade app om je productiviteit te verhogen op de markt. Evernote schakelt makkelijk tussen je telefoon en computer. Je kunt tijdens een vergadering aantekeningen maken op je telefoon en deze later uitwerken op je computer. Alles wat je doet, deel je makkelijk met collega’s en het is easy does it om een reminder toe te voegen aan taken die je zeker niet mag vergeten.

Nu even niet

Je telefoon kan voor veel afleiding zorgen tijdens het werk. Voordat je het weet zit je alweer op het einde van je tijdlijn en ben je een half uur verder. Freedom is de ideale oplossing om gefocust te blijven op je taak. Met deze app stel je een tijdschema in met de momenten waarop jij niet gestoord wilt worden. In dat tijdsschema blokkeert Freedom websites zoals Facebook, Twitter en Instagram, zodat jij je volledig op één taak kunt richten.

Nooit meer je wachtwoord vergeten

Lastpass is je persoonlijke database van wachtwoorden en synchroniseert zich op alle apparaten, waardoor je niet steeds je app hoeft te openen op je mobiele telefoon. Wanneer je een wachtwoord hebt opgeslagen in Lastpass, vult de app jouw wachtwoorden zelf in wanneer je een website opent. Lastpass beschikt ook over een generator die automatisch lange en willekeurige wachtwoorden genereert. Je accounts worden zo beter beschermt.

App voor lastige vragen: Genius Scan

Door de grote stapel papierwerk op je bureau, ben je het overzicht kwijt en kun je dingen niet meer (snel) terugvinden. Genius Scan transformeert je telefooncamera in een scanner, waardoor je gemakkelijk alle papieren kunt digitaliseren en ordenen in verschillende mappen. De documenten kunnen worden geëxporteerd naar JPEG en PDF-files. Hierdoor kun je ze vlot versturen.

Hulp bij de kleine dingen

IFTTT staat voor IF This, Then That. Met deze app kun je allerlei handelingen automatiseren. Het linkt verschillende apps met elkaar, zodat je ze nòg effectiever en eenvoudiger kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je telefoon op stil gaat, wanneer je het kantoor binnenloopt. Ook erg handig: Als je van je werk wegrijdt, kun je met de app de thermostaat van je woning op de ideale temperatuur zetten (mits je een thermostaat hebt die dat aankan). Daarnaast stuurt IFTTT automatisch een berichtje naar je partner, wanneer je naar huis gaat.

Nooit meer afdwalen

Als je iets interessants tegen komt tijdens je werk - artikelen, mooie websites, filmpjes – dan kun je deze items met Pocket opslaan voor een geschikter moment en verlies je geen tijd met het lezen en bekijken van deze dingen.

Lifestyle ‘stopwatch’

Toggl is een app om te meten hoe lang je ergens mee bezig bent. Toggl geeft bovendien een automatische analyse van je tijdsregistratie. Met deze analyse kun je goed zien hoe lang je met verschillende taken bezig bent. Ten eerste is dit handig om te kijken naar het verleden, welke taak je de meeste tijd heeft gekost. Daarnaast kun je deze data ook gebruiken voor de toekomst. Je weet nu hoeveel tijd de opdracht je heeft gekost, waardoor je de volgende keer beter kunt plannen.

Wat is belangrijk, wat niet?

Slack is een app voor berichten die qua status tussen een e-mail en een chatgesprek in zitten. Het brengt alle communicatie binnen een bedrijf op één plek, zonder dat het een chaos wordt. Van verzoekjes tot koffie halen omdat je toch bij de printer staat, tot een mailtje met belangrijke info voor een presentatie. Berichten en documenten kunnen worden uitgewisseld op verschillende platforms met teamgenoten van de Slackgroep.