Discipline, doorzetten … DROOMBAAN

Als je al een tijdje op zoek bent naar jouw droombaan kan de moed je in de schoenen zakken. Want ‘m niet vinden – of afwijzingen ontvangen wanneer je ze niet verwacht - werkt nou niet bepaald motiverend. Hoe blijf je scherp als de volgende stap in je loopbaan langer op zich laat wachten dan gehoopt?

Geef jezelf wat lucht
Hoe graag je ook een nieuwe baant wilt: obsessief solliciteren is niet de oplossing. Geef jezelf minstens één avond in de week ‘vrij’ en doe iets waar je energie van krijgt. Spreek bijvoorbeeld met vrienden af, ga sporten of ontspan met een boek op de bank. Daarna kun je weer vol energie op zoek naar een baan.
 
Doe inspiratie op
Niets fijner dan een dosis inspiratie opdoen wanneer je het even niet meer ziet zitten. Bekijk een TED Talk, zet een inspirerende documentaire op of lees een biografie over een persoon waar je bewondering voor hebt.
 
Doe vrijwilligerswerk
Houd jezelf scherp en zoek de uitdaging die je mist in vrijwilligerswerk. Zo voorkom je dat je voor je gevoel blijft stilstaan, leer je interessante nieuwe mensen kennen én laat je aan potentiële werkgevers zien dat je een aanpakker bent. Wie weet, vind je vrijwilligerswerk binnen het vakgebied waarin je een baan zoekt en doe je gelijk relevante werkervaring op.
 
Volg die cursus
Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen, is niet alleen goed voor je cv; het zorgt er ook voor dat jouw brein in topconditie blijft. Zo ben je een aantrekkelijke kandidaat voor potentiële werkgevers waardoor jij je kans op die droombaan vergroot.
 
Wees selectief
Stop je liever vandaag dan morgen met je huidige baan? Reageer niet als een soort sollicitatiemaniak op elke vacature waarvan je niet gelijk buikpijn krijgt. Wanneer jij solliciteert op functies waarvoor je niet geschikt bent, is de kans op afwijzing groot en daar word je nou juist níet blij van.
 
Laat je joggingbroek in de kast
In between jobs? Voorkom dat je in een verveelde mindset komt en kleed je elke dag aan alsof je naar je werk gaat. Je zult zien dat je je veel energieker voelt. En laat dat nou precies zijn wat je nodig hebt om die toffe vacature te vinden of killer motivatiebrief te schrijven. 

Heb jij jouw droombaan nog niet gevonden? Kijk dan eens naar onze vacatures en wie weet ziet jouw maandag er binnenkort een stuk leuker uit.

   
goed verhaal volgens mij vertel ...