Deze signalen verklappen dat je een droombaan hebt

Deze signalen verklappen dat je een droombaan hebt
Wanneer het op je werk vanzelf gaat, je goed in je vel zit, neem je dat eerder voor lief dan bij een baan die je minder goed ligt. Zonde. Je hebt een droombaan zonder dat je het in de gaten hebt. Deze signalen verklappen of je een geluksvogel bent.
 
Je stapt zonder moeite uit bed

Geen zin om op te staan? Juist wel. Van je bed, spring je zo onder de douche en gaat fluitend naar je werk.

Zin in maandag

Na het weekend bruis je van energie en ideeën. Je hebt zelden het gevoel: het weekend is bijna voorbij. In feite kun je niet wachten tot het maandag is.

Je merkt dat je graag over je werk praat

Je wilt vertellen wat je meemaakt, ziet en hoort.  Welke dingen je bedenkt, hoe het wordt ontvangen en wie je ontmoet. Je werk is geen baan meer, maar een hobby. Een onderdeel van jezelf.

Zelden ziek

Je weet in elk geval niet meer wanneer. Ook baaldagen zijn je vreemd.

Je schuift niets voor je uit

Je hebt geen taken die voelen als een opgave. Iets waar je tegenaan blijft hikken of voor je uit schuift. Voordat je begint, denk je eigenlijk al: Consider it done.

Is het alweer zo laat?

De dagen schieten voorbij. Voor je het weet is het weekend en steevast zijn de dagen te kort, voor wat je allemaal nog had willen doen.

Waarom zou je klagen?

Wanneer je je collega’s hoort klagen, is het alsof je op een andere planeet zit en hen niet begrijpt. 

Geniet van het moment

Het gaat vanzelf. Je bent gewoon blij met wat je nu doet.

Je bent goed in wat je doet

Dat merk je iedere dag. Je helpt andere mensen verder komen, doet werk wat nuttig is en voelt die waardering. Aan alles merk je dat je met de dag groeit.