Daarom zijn tevreden werknemers zo belangrijk

Daarom zijn tevreden werknemers zo belangrijk
Persoonlijke aandacht hebben voor de mensen die je aanstuurt een overbodige luxe? Absoluut niet. Tevreden werknemers zijn cruciaal voor elke organisatie en dit is waarom.
Ze zijn gemotiveerd  
Wie met plezier naar zijn werk gaat, bruist van energie en zet graag zijn beste beentje voor. Er wordt meegedacht over de koers die de organisatie vaart en initiatief getoond om processen en werkwijzen te verbeteren.  
 
Ze presteren beter 
Wanneer er geen tijd verloren gaat aan zuchten en steunen of minuten wegkijken op de klok, kan er superefficiënt worden gewerkt. Bovendien voelen tevreden teamleden zich betrokken bij de organisatie en zijn ze bereid om een stapje extra te zetten. 
 
Ze benutten hun talenten 
Voldoening halen uit je werk, gaat hand in hand met doen waar je goed in bent. Gelukkige medewerkers benutten hun talenten optimaal en blijven zichzelf verbeteren. Hierdoor komen hun kwaliteiten volledig tot hun recht binnen de organisatie.   
 
Ze zijn loyaal 
Iemand die tevreden is over zijn baan zal niet snel de behoefte hebben om verder te kijken. Hierdoor is er minder verloop en meer rust op de werkvloer. Collega’s zijn op elkaar ingespeeld en werken als een geoliede machine. 
 
Ze voelen zich fit en vitaal 
Hoe gelukkiger medewerkers zijn, hoe minder vaak ze zich ziekmelden. Ook stressklachten en burn-out komen minder vaak voor bij mensen die een fijne werkomgeving hebben en taken doen die bij ze passen. 
 
Ze zijn een visitekaartje 
Voor gelukkige medewerkers, is werk niet alleen werk, maar ook een stukje van hun identiteit. Of ze nou op een feestje zijn of een netwerkborrel; ze praten vol lof over de organisatie waarvoor ze werken en de functie die ze vervullen. De mooiste (gratis) reclame die er is. 
 
Ze zijn prettig in de omgang 
Werknemers die lekker in hun vel zitten, zijn opgewekt, enthousiast en denken in oplossingen. Dat vertaalt zich naar een positieve sfeer op de werkvloer en een goede verstandhouding met werkrelaties.