Daarom moet je jouw collega met droge humor koesteren

Daarom moet je jouw collega met droge humor koesteren
Misschien plak je die lolbroek op je werk zo nu en dan het liefst achter het behang. Toch zijn die (flauwe) grappen ergens goed voor. Een pleidooi voor humor op de werkvloer.
Dag pesthumeur!
Soms heb je van die dagen dat alles tegenzit. De trein heeft vertraging, het regent wanneer je op je ov-fiets stapt en eenmaal op je werk aangekomen heeft de koffieautomaat storing. En daar is dan opeens die collega die altijd in is voor een geintje. Probeer dan maar eens chagrijnig te blijven.
 
Uitlaatklep
Of je nu te maken hebt met een onderbezette afdeling, een naderende deadline of een veeleisende patiënt: iedereen heeft weleens stress op het werk. Humor is dan een goede uitlaatklep. Het helpt om stoom af te blazen en kan zaken in perspectief zetten.
 
Fris en fruitig
Kom jij graag goed voor de dag op je werk? Vergeet dan vooral niet te lachen. Wanneer je lacht, zet je gemiddeld maar liefst twintig gezichtsspieren aan het werk. Het resultaat? Een gezonde blos én stralende huid.
 
Eureka!
Ben je al de hele ochtend aan het broeden op een pakkend voorwoord voor het jaarverslag? Grote kans dat je inspiratie krijgt nadat jouw collega een flauwe grap heeft gemaakt. Door te lachen kom je even los van je werk, waardoor je makkelijker tot nieuwe inzichten komt.
 
Fit en vitaal
Een flink potje lachen is niet alleen fijn, het geeft je weerstand ook een boost. Als je lacht maak je extra witte bloedcellen aan waardoor je lichaam zich beter kan weren tegen virussen en bacteriën. Zo kun jij ook in de wintermaanden optimaal presteren.
 
Go team!
Wanneer bij jouw collega de tranen over de wangen rollen van het lachen, is de kans groot dat ook jij de slappe lach krijgt. Want dat is wat lachen doet: het verbindt mensen, waardoor er een sterk teamgevoel ontstaat. En laat dat nou goed zijn voor de motivatie. Kom dus maar door met die slechte grappen!