Daarom is werken in de zorg zo mooi

Daarom is werken in de zorg zo mooi
Stinkend rijk word je er niet van en achteroverleunen is er niet bij. Toch is werken in de zorg voor veel mensen het mooiste wat er is. Een roeping waar ze zich elke dag met hart en ziel voor inzetten. En dit is waarom.
Je betekent iets voor anderen 
Een luisterend oor, een helpende hand of specialistisch advies: als je in de zorg werkt, kun je écht het verschil maken. Niet alleen voor je patiënten, maar ook voor hun dierbaren. Dat maakt het een dankbaar vak. 
 
Je blijft groeien 
De zorg is constant in beweging. Inzichten veranderen, maar ook de technologie ontwikkelt zich razendsnel. Wie in de zorg werkt, is dus nooit uitgeleerd. En wat dacht je van alle verschillende ervaringen die je opdoet? Ook daardoor blijf je jezelf ontwikkelen. 
 
Je werkt met je hart, hoofd en handen 
Als zorgprofessional tellen niet alleen je inhoudelijke kennis en vaardigheden mee. Ook je sociale skills doen ertoe. Even de tijd nemen om een praatje te maken met een patiënt of troost bieden aan een familielid dat het moeilijk heeft.  
 
Geen dag is hetzelfde 
Elke dag heb je met meerdere patiënten of cliënten te maken. Dat betekent verschillende verhalen, zorgvragen en uitdagingen. Bovendien heb je vaak onregelmatige werktijden waardoor je werkdagen allesbehalve saai en voorspelbaar zijn.  
 
Het teamgevoel overheerst 
Om cliënten of patiënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden, werk je nauw samen. Niet alleen met je directe collega’s, maar ook met medewerkers van andere afdelingen en disciplines.